Constantina Diţă a câştigat cursa de 10 km de la Tokyo

Atleta Constantina Diţă a câştigat cursa de 10 km de la Tokyo, iar Luminiţa Talpoş s-a clasat pe locul 10, duminică, la maratonul din capitala Japoniei, la care s-a impus la feminin Mizuho Nasukawa.

36 afișări
Imaginea articolului Constantina Diţă a câştigat cursa de 10 km de la Tokyo

Constantina Diţă a câştigat cursa de 10 km de la Tokyo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Sport Expert Management, Diţă a decis să participe în proba scurtă de la Tokyo, deoarece obiectivul său principal pentru prima parte a acestui an este maratonul de la Londra.

Cursa de 10 kilometri a fost şi una de susţinere a candidaturii oraşului Tokyo pentru Jocurile Olimpice din 2016.

"M-am simţit bine, am alergat relaxată deşi vin după o săptămână extrem de obositoare aici în Japonia, însă nu am putut să nu ţin cont de încurajările extraordinare ale oamenilor de pe traseu, astfel încât am dat ce-am avut mai bun", a declarat Constantina Diţă la finalul cursei.

Potrivit agenţiei France Presse, la maratonul de la Tokyo s-a impus, în cursa feminină, Mizuho Nasukawa din Japonia, cu timpul de două ore, 25 de minute şi 38 de sutimi.

Luminiţa Talpoş, ocupanta locului 8, a fost cronometrată cu timpul 2.32:22.

La masculin, primul care a trecut linia de sosire a fost kenyanul Salim Kipsang, după două ore, 10 minute şi 27 de secunde de la start.

Citeşte şi:

Constantina Diţă, cea mai bună sportivă din Balcani

Constantina Diţă, printre favoritele maratonului de la Londra

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici