Contraexpertiza confirmă dopajul în cazul Frank Schleck

Analiza eşantionului B în cazul rutierului Frank Schleck a confirmat rezultatul pozitiv al testului iniţial, în urma căruia luxemburghezul s-a retras din Turul Franţei, a anunţat sportivul, care susţine în continuare că este nevinovat.

130 afișări
Imaginea articolului Contraexpertiza confirmă dopajul în cazul Frank Schleck

Frank Schleck (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am primit rezultatul analizei eşantionului B, de la Laboratorul naţional de detectare a dopajului, de la Chatenay-Malabry. Această contraexpertiză este pozitivă, dar pentru mine nu se schimbă nimic. Ştiu că nu am făcut nimic ilegal. Voi continua să acţionez pentru a stabili prin ce metodă a putut intra substanţa interzisă în organismul meu. Deocamdată analizăm ce am făcut minut cu minut, ce am mâncat şi ce am băut în zilele precedente controlului şi în ziua controlului", a declarat Schleck într-un comunicat.

Frank Schleck a părăsit Turul Franţei, marţi seară, ca urmare a unui control antidoping la care a fost depistat pozitiv. Schleck, locul trei în ediţia 2011 a Turului Franţei, a fost depistat pozitiv cu un diuretic (xipamidă), fapt pentru care riscă o sancţiune de la un avertisment până la doi ani de suspendare.

Luxemburghezul în vârstă de 32 de ani a fost supus testului antidoping la 14 iulie, zi în care a ocupat locul 40 etapa a 13-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici