Copiii dau năvală pe Arena Naţională, la meciul România-Norvegia. FRF a anunţat câţi s-au înscris

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, miercuri dimineaţa, că peste 20.000 de copii şi însoţitorii lor s-au înscris pentru a asista la meciul România-Norvegia, din preliminariile EURO 2020.

2357 afișări
Imaginea articolului Copiii dau năvală pe Arena Naţională, la meciul România-Norvegia. FRF a anunţat câţi s-au înscris

Copiii dau năvală pe Arena Naţională, la meciul România-Norvegia. FRF a anunţat câţi s-au înscris

Până miercuri, la ora 9:00, 20.168 de copii şi însoţitori s-au înscris pe liste pentru a putea beneficia de acces la meciul care se poate dovedi decisiv în vederea calificării la turneul final. Înscrierile se vor încheia la finalul zilei de miercuri, la miezul nopţii.

Potrivit FRF, România este aproape de un record în privinţa numărului de spectatori la o partidă UEFA la care este permis exclusiv accesul copiilor. Cea mai mare prezenţă din toate timpurile la un astfel de joc a avut loc în acest sezon, la meciul Partizan Belgrad-AZ Alkmaar, din Europa League, când au fost prezenţi 22.000 de copii sub 14 ani şi însoţitorii lor.

„Împreună putem arăta Europei ce înseamnă pasiunea pentru fotbal şi cât de mare e dragostea românilor pentru echipa naţională! Mai avem nevoie de 2.000 de înscrieri pentru a bate recordul!", a transmis FRF.

FRF a fost sancţionată de Comisia de Disciplină a UEFA cu plata a 83.000 de euro pentru scandările rasiste ale suporterilor, folosirea de materiale pirotehnice, aruncarea de obiecte în suprafaţa de joc şi pătrunderea spectatorilor pe gazon. În plus, forul european a decis ca următorul meci al României, cel cu Norvegia, să se dispute doar cu copii în tribune. Decizia a venit ca urmare a incidentelor care au avut loc la meciurile din luna septembrie, din preliminariile EURO 2020, cu Spania (1-2) şi Malta (1-0).

La partida România-Norvegia vor avea acces doar copiii sub 14 ani din cadrul instituţiilor de învăţământ preşcolare sau şcolare, publice sau private, din cadrul academiilor şi şcolilor de fotbal, precum şi legiitimaţi la cluburi cu grupe de copii şi juniori. Fiecare grup de 10 copii trebuie însoţit de un cadru didactic sau de un antrenor.

România va disputa două partide din grupa F de calificare la EURO 2020, în această lună. Primul va avea loc pe 12 octombrie, de la ora 19:00, la Torhsavn, contra Insulelor Feroe, iar al doilea se va disputa pe Arena Naţională, contra Norvegiei, pe 15 octombrie, de la ora 21:45.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici