Copos: Salariile jucătorilor au fost plătite, pentru că altfel ar fi devenit liberi de contract

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că salariile jucătorilor rapidişti au fost achitate astăzi, astfel încât aceştia nu mai pot depune memorii pentru a deveni liberi de contract.

18 afișări
Imaginea articolului Copos: Salariile jucătorilor au fost plătite, pentru că altfel ar fi devenit liberi de contract

Copos: Salariile jucătorilor au fost plătite, pentru că altfel ar fi devenit liberi de contract (Imagine: Mediafax Foto)

"Azi au fost plătite salariile către jucători. Am făcut un efort şi am plătit pentru că altfel jucătorii ar fi devenit liberi de contract", a menţionat George Copos.

În ceea ce priveşte prelungirea contractului fundaşului Marius Constantin, scadent în vara anului viitor, Copos a precizat că a ajuns la un acord de principiu cu acesta. "Cu Marius Constantin am ajuns la o înţelegere de principiu. Nu e semnat, dar se va semna. Mai sunt probleme de această natură şi cu Cesinha, şi cu Buga, pe care din păcate cred că l-am pierdut", a mai spus Copos.

Atacantul Mugurel Buga a declarat, duminică, că a încheiat colaborarea cu gruparea giuleşteană, care avea dreptul doar până la 1 decembrie de a activa clauza de prelungire a contractului scandent la 31 decembrie.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Ion Taban, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că situaţia grupării giuleştene este una "cumplită" şi că trebuie găsită foarte repede o soluţie pentru rezolvarea problemelor financiare ale clubului, după ce negocierile privind vânzarea FC Rapid către omul de afaceri german Lutz Stache au eşuat.

"Ne aşteptăm ca 2010 să fie un an foarte greu. Suntem într-o situaţie foarte delicată, ne-am bazat foarte mult pe încheierea acestei tranzacţii. Domnul Copos a spus că vrea să vândă, chiar dacă nu a fost crezut, a spus că nu mai poate face faţă singur. Situaţia este cumplită. Trebuie să găsim o soluţie foarte rapid, să vedem ce se mai poate face, pentru că avem contracte de plătit. Perspectiva nu e roz şi va trebui să găsim o soluţie. Licenţa pentru campionatul viitor bate la uş. Pe 15 februarie trebuie să fie gata dosarul de licenţiere şi înaintat către o firmă de audit, iar la 15 martie se va termina licenţierea. Toate vin ca un bulgăre de zăpadă, dar ne vom replia", a spus Taban.

Tot miercuri, George Copos a declarat, agenţiei MEDIAFAX că fostul investitor Fathi Taher a renunţat la datoria de 7 milioane euro pe care clubul o avea către el şi a precizat că îl mai aşteaptă pe Lutz Stache până la 18 decembrie să semneze actele de vânzare-cumpărare a clubului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici