Copos: Suporterii trebuie să-şi asume "farmecul", iar managementul FC Rapid să-şi asume "viaţa"

Acţionarul principal al FC Rapid, George Copos, a afirmat, luni, pe blogul personal, că a sosit timpul pentru o schimbare în maniera de lucru din Giuleşti, pentru împărţirea clară a atribuţiilor, astfel încât managementul să-şi asume aspectele concrete ale administrării, iar suporterii "farmecul".

11 afișări
Imaginea articolului Copos: Suporterii trebuie să-şi asume "farmecul", iar managementul FC Rapid să-şi asume "viaţa"

Copos: Suporterii trebuie să-şi asume "farmecul", iar managementul FC Rapid să-şi asume "viaţa" (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Cred că a sosit timpul pentru o schimbare în maniera de lucru din Giuleşti, pentru o împărţire clară a atribuţiilor în ceea ce priveşte «farmecul vieţii»: suporterii să-şi asume «farmecul», să se bucure sau (ăsta-i fotbalul…) să se întristeze alături de echipă, pentru rezultatele acesteia, iar managementul clubului să-şi asume «viaţa», adică aspectele concrete ale administrării clubului în mod profesionist, astfel încât acesta să ocupe adevăratul loc pe care consider că-l merită în fotbalul românesc şi european", precizează Copos pe blogul său.

George Copos a menţionat că este necesară o comunicare mai eficientă, o conlucrare mai bună şi convingerea că violenţa nu rezolvă niciodată nimic. "Să ne reamintim de perioadele în care galeria rapidistă era premiată pentru fair-play şi atitudine non-violentă, indiferent că antrenorul era rapidist sau nu", a adăugat el.

Copos a precizat că întotdeauna a ţinut cont de sugestiile suporterilor. "Ce am primit în schimb din partea unora care pretind că sunt suporteri rapidişti? Înjurături copioase adresate nouă şi familiilor noastre până la a nu ştiu câta spiţă; ameninţări de toate felurile, unele chiar de tot hazul; reproşuri numeroase, fie că era sau nu era cazul. Concret, se ştie foarte bine ce s-a întâmplat după meciul de sâmbăta trecută cu Craiova, când autocarul jucătorilor a fost oprit de un grup de aşa-zişi suporteri, iar fotbaliştii au fost ţinta unor ameninţări precedate de un noian de înjurături imposibil de reprodus. Bine că violenţele fizice s-au revărsat doar asupra autocarului, nu şi asupra jucătorilor, care n-au cea mai mare vină pentru rezultatul dezastruos al meciului, răspunderea principală aparţinându-ne nouă, managerilor. (Apropo, unde or fi fost jandarmii pentru care plătim o groază de bani ca să asigure ordinea la meciuri şi care, dând indicaţii de tot felul, ne amendează tot pe noi? Vom face o solicitare în acest sens, să ni se spună clar cum se justifică sumele încasate pentru nişte servicii pe care noi nu le vedem). Accept ideea de critică - mai mult sau mai puţin îndreptăţită, dar civilizată - însă refuz să fiu de acord cu violenţa, fie ea verbală sau fizică", a afirmat George Copos.

Echipa Rapid a fost învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de Universitatea Craiova. După acest meci, suporterii rapidişti, nemulţumiţi de rezultat, au spart un geam al autocarului echipei giuleştene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici