Copos: Taher a renunţat la 7 milioane de euro, îl mai aştept pe Stache până la 18 decembrie

Acţionarul FC Rapid, George Copos, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX că fostul investitor Fathi Taher a renunţat la datoria de 7 milioane euro pe care clubul o avea către el şi a precizat că îl aşteaptă pe Lutz Stache până la 18 decembrie să semneze actele de vânzare-cumpărare a clubului.

23 afișări
Imaginea articolului Copos: Taher a renunţat la 7 milioane de euro, îl mai aştept pe Stache până la 18 decembrie

Copos: Taher a renunţat la 7 milioane de euro, îl mai aştept pe Stache până la 18 decembrie (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Azi, din punctul nostru de vedere, nu s-a întâmplat nimic deosebit. Noi vrem să vindem. Eu îl mai aştept până la 18 decembrie pe domnul Stache să semnăm acest contract de vânzare, un contract convenit, negociat, un contract controlat de la A la Z. Pentru că eu îmi doresc foarte tare să realizăm tranzacţia. Am văzut în comunicatul domnului Stache că este o problemă datoria pe care FC Rapid o are către domnul Taher. Dar această problemă este rezolvată. Am discutat acum cu domnul Taher şi dânsul a recunoscut că a făcut nişte greşeli în 2008 şi renunţă la cei 7 milioane de euro pe care clubul îi datorează dânsului. Renunţă la 7 milioane, aşa cum şi eu renunţ la aproape 30 de milioane de euro pe care i-am investit de-a lungul timpului la Rapid. Domnul Taher este un om de bună credinţă, deşi la început am fost furios pe dânsul din cauza a ceea ce s-a înâtmplat în 2008 la club. Aşa că noi suntem dispuşi să semnăm cu domnul Stache", a spus Copos.

Oficialul giuleştean a explicat că, prin preluarea pachetului majoritar de acţiuni a SC FC Rapid SA, Lutz Stache ar mai avea de plătit datorii de doar 6,5 milioane de euro.

"Clubul se vinde pe 1 leu, iar datoriile pe care le-ar avea de suportat domnul Stache sunt de aproximativ 6,5 milioane de euro. Şi aici nu este inclusă datoria la care domnul Taher renunţă de bună voie. Domnul Stache ştie cui trebuie plătite aceste 6,5 milioane de euro, dacă doreşte să spună dânsul", a afirmat acţionarul, refuzând să dea mai multe detalii despre aceste datorii.

George Copos susţine că va îndeplini şi dorinţa omului de afaceri german legată de mărirea perioadei contractului de închiriere a terenurilor de antrenament de la Pro Rapid.

"Domnul Stache consideră o problemă şi faptul că terenurile de antrenament sunt închiriate pe 5 ani, rezolvăm şi asta imediat, facem pe 10 ani. Numai să vină să semnăm contractul aşa cum am convenit. Iar când semnăm punem anexă la contract şi contractul prin care domnul Taher renunţă de bună voie la cele 7 milioane de euro pe care FC Rapid îi datorează. Poate ne grăbim puţin să semnăm aceast contract cu domnul Stache, dar asta numai pentru că aici este vorba de un club de fotbal, de emoţii. Nu mai putem aştepta pentru că sunt probleme şi cu jucători la final de contract şi cu programul de pregătire din iarnă care nu a fost definitivat şi aşa mai departe. Am stat cinci luni şi am îndeplinit toate condiţiile cerute de domnului Stache. Iar dânsul este german, sunt sigur că este un om care se ţine de cuvânt", a adăugat Copos.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Ion Taban, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că omul de afaceri german Lutz Stache a renunţat la cumpărarea grupării giuleştene, din motive considerate "puerile", şi că trebuie găsită repede o soluţie, deoarece situaţia grupării giuleştene este una "cumplită" din punct de vedere financiar.

În replică, Lutz Stache a precizat, miercuri, că nu doreşte să cumpere acţiunile FC Rapid în condiţiile impuse de George Copos, considerând că datoriile din trecut sunt foarte mari.

De asemenea, omul de afaceri german a precizat că a întrerupt negocierile din cauza datoriei mari pe care FC Rapid o are faţă de Fathi Taher şi din cauza faptului că FC Rapid deţine cele două terenuri de antrenamet necesare pentru licenţă doar pe o perioadă de 5 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici