Corina Cârlescu, campioană europeană la box profesionist: Vreau să urmez paşii lui Lucian Bute

Corina Cârlescu, 24 de ani, care sâmbătă a câştigat centura europeană EBU la categoria muscă, devenind astfel prima sportivă din România care cucereşte un titlu la box profesionist feminin, a declarat, într-o conferinţă de presă, că şi-ar dori să urmeze cariera pe care o are Lucian Bute.

612 afișări
Imaginea articolului Corina Cârlescu, campioană europeană la box profesionist: Vreau să urmez paşii lui Lucian Bute

Corina Cârlescu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Mă bucur că am reuşit să aduc centura în România. Îi mulţumesc domnului Obreja, care a fost alături de mine de-a lungul carierei, mai ales atunci când aveam probleme de sănătate. Mi-aş dori şi o să muncesc foarte mult ca să am un meci pentru titlul mondial. Vreau să urmez paşii lui Lucian Bute. Sunt foarte bucuroasă că am putut aduce acasă centura. A fost un meci greu şi nu cred că aş fi avut şanse să o înving la puncte, dar aşa am făcut-o KO în repriza a cincea", a spus Cârlescu, care a primit un premiu de 1.500 de euro din partea unui cazino.

Corina Cârlescu a câştigat, sâmbătă, centura europeană EBU la categoria muscă după ce a învins-o prin knock-out în repriza a cincea 5 pe belgianca Yolaine Lin De Lauf. Meciul a avut loc în Belgia, la Flobecq.

Antrenorul Corinei Cârlescu, Mihai Constantin, a dezvăluit că Lin De Lauf nu făcuse categoria, astfel încât organizatorii au "umblat" la cântar.

"Am avut probleme de la început, adversara Corinei nu făcuse categoria, avea vreo două kilograme peste limită, dar organizatorii au «umblat» la cântar. Când am văzut asta, era clar că ea nu putea câştiga acest meci decât dacă o făcea knock-out. Corina s-a dus la bătaie din prima rundă şi a făcut-o pe adversară «groggy» în repriza a patra, iar în a cincea a terminat-o.Acum, timp de şase luni centura este a noastră. A fost o mare surpriză că a bătut-o pe belgiancă, era neînvinsă până la această oră, era la ea acasă şi a crezut că eleva mea va fi un adversar facil, având în vedere că ea are două înfrângeri", a subliniat Constantin.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a afirmat că sportiva pregătită de antrenorul Mihai Constantin va asista la meciul în care Lucian Bute îşi va pune pentru a zecea oară centura mondială în versiunea IBF în faţa englezului Carl Froch.

"E un motiv de mare bucurie şi fericire. O felicit, atât pe ea, cât şi pe antrenorul ei, Mihai Constantin. Sper să-şi păstreze cât mai mult titlul european, pentru că este mai uşor să ajungi sus şi mai greu să te menţii. Corina va merge la meciul lui Lucian din 26 mai, ea având un bilet de avion şi unul de intrare la gală. Aşa cum Mihai Leu este cunoscut ca primul campion mondial la profesionişti din România, aşa şi Corina este prima campioană europeană la box profesionist feminin. Acum timp de şase luni se va lupta cu cine va dori ea şi îşi va pune centura când va dori ea", a adăugat Obreja.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici