Cornel Dinu spune că îi va da în judecată pe Mihai Stoica şi pe Ana Maria Prodan pentru calomnie

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a declarat, joi, că îi va acţiona în justiţie pentru calomnie pe impresarul Ana Maria Prodan şi pe managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, după ce aceştia l-au jignit, însă nu şi pe antrenorul stelist Laurenţiu Reghecampf.

288 afișări
Imaginea articolului Cornel Dinu spune că îi va da în judecată pe Mihai Stoica şi pe Ana Maria Prodan pentru calomnie

Cornel Dinu (Imagine: Vlad Chirea/Mediafax Foto)

Dinu a precizat că nu se teme de ameninţările formulate la adresa sa de Ana Maria Prodan, conform cărora aceasta îl va da în judecată şi îi va cere daune de un milion de euro. Impresarul a făcut aceste afirmaţii după ce oficialul dinamovist l-a acuzat pe soţul ei de implicare în mafia pariurilor.

"Eu de abia îl aştept (n.r. - ca Reghecampf să îl dea în judecată). Problema este că am şi eu punctele mele de intervenţie mult mai clare, eu nu am făcut altceva decât nişte mărturii concrete, am salvat viaţa unui om căzut în ispită, sunt cu conştiinţa împăcată din toate punctele de vedere, chiar dacă el nu recunoaşte. Mai mult decât atât, îmi rezerv şi eu dreptul... La ce s-a spus despre mine, începând de la faptul că s-a spus că nu ştiu pe unde eram, la o amantă, când soţia mea murea - ceea ce este diabolicească pusă - sau că îmi dădea de mâncare când murea tata în cimitir, nu ştiu cum o cheamă, că e impresară şi vreau să-i uit numele... Vă daţi seama că lucrurile astea nu vor rămâne nici ele nepedepsite. Acelea sunt realmente probe totale de ceea ce înseamnă calomnie şi voi acţiona în consecinţă. Am şi vorbit cu avocaţii mei în sensul acesta. Voi lupta până la capăt pentru adevăr şi pentru dreptate", a declarat Dinu la Sport.ro.

Fostul selecţioner a catalogat drept "abjecte" jignirile care i s-au adus de către Ana Maria Prodan şi de Mihai Stoica. "Discursul lui Mihai Stoica nu este la prima prestaţie de genul acesta şi al lui Anamaria Prodan. Acestea sunt principalele subiecte. În rest nu am nimic, pentru că eu respect oamenii care sunt cu adevărat în teren, l-am salvat, nu am nimic... Îi înţeleg lipsa de maturitate a lui Reghecampf, într-o astfel situaţie când trebuia mai degrabă să tacă din gură. A fost o tentativă, a fost ceva, dar lucrurile s-au rezolvat de la sine. Dar să se ajungă la asemenea jigniri, profanări, să mă duc în cimitir, în groapă, să doreşti moartea unui om, să se ducă în groapă cu o casetă, sunt lucruri care sunt de o abjecţie ieşită din comun. Cu toate acestea, eu nu am decât respect iubire, înţelegere şi îi ţin pumnii lui Reghecampf să reuşească în fotbal", a spus Dinu.

Cornel Dinu este convins că a făcut o faptă bună salvându-l pe Reghecampf de la o eventuală pedeapsă pe care i-ar fi putut-o acorda sârbii implicaţi în mafia pariurilor. Dinu a completat ce a spus despre cazul tentativei de meci aranjat dintre Bayern şi Energie Cottbus, precizând că sârbii i-ar fi cerut lui Reghecampf bani în plus, pentru că partida nu s-a terminat cu scorul care trebuia.

"Nu aveam ce să mint când salvez un om de la o eventuală pedeapsă, când am făcut o faptă bună. El m-a rugat: «domne, ce fac, că-mi cere bani şi n-am aşa...» Pentru că e şi o variantă că a fost şi o pedeapsă pecuniară în plus pentru faptul că a întârziat şi a încercat să-i păcălească pe sârbii ăia. Asta mi-au povestit el, Reghecampf, şi cu Chiriţă. Prin relaţiile pe care le aveam, prin nişte prieteni sârbi am reuşit să obţin o amânare, în care el s-a prezentat cu banii. Ce să caut eu la detectorul de minciuni, că nu mă priveşte pe mine. Pe el îl priveşte. N-am de ce să lăcrimez şi să mă închid în casă. Ah, da, stau mai mult în casă pentru că mi-e cam scârbă de ce se întâmplă pe strada românească în ultimul timp. Nu am ce să-mi reproşez pentru că eu am făcut o faptă bună, pe care nu o regret", a adăugat Dinu.

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a declarat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că Laurenţiu Reghecampf a primit suma de 200.000 de euro de la mafia sârbă a pariurilor, pentru a aranja o partidă cu Bayern Munchen, pe vremea când actualul antrenor stelist evolua la Cottbus.

Cornel Dinu a precizat că meciul dintre Bayern Munchen şi Energie Cottbus ar fi trebuit să se termine la o diferenţă de trei goluri, însă scorul final a fost 3-1. Nemulţumiţi, sârbii implicaţi în afacere i-au cerut imediat banii înapoi lui Reghecampf, a continuat Dinu. Administratorul delegat al FC Dinamo susţine că i-a salvat viaţa fostului jucător, obţinând o prelungire a termenului de înapoiere a banilor către gruparea sârbă.

Meciul la care face referire Dinu ar putea fi cel din data 21 septembrie 2002, disputat la Munchen, în etapa a VI-a a 1.Bundesliga, Bayern-Energie, scor 3-1 (1-1). Reghecampf a evoluat în acea partidă 66 de minute, fiind înlocuit la scorul de 2-1.

Antrenorul Stelei a negat, marţi, acuzaţiile, precizând că îl va acţiona în instanţă pe Cornel Dinu. Luându-i apărarea lui Reghecampf, Mihai Stoica l-a jignit şi el pe Cornel Dinu, despre care a spus că şi-a petrecut toată viaţa pe sub mese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici