Cosac: Pentru România înseamnă foarte mult să aibă cinci fete pe tabloul principal la Roland Garros

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, luni, că pentru România reprezintă foarte mult faptul că are cinci reprezentante pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros, având în vedere infrastructura sportivă din ţara noastră.

155 afișări
Imaginea articolului Cosac: Pentru România înseamnă foarte mult să aibă cinci fete pe tabloul principal la Roland Garros

Cosac: Pentru România înseamnă foarte mult să aibă cinci fete pe tabloul principal la Roland Garros (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Înseamnă foarte mult pentru România faptul că are cinci fete pe tabloul principal de la Roland Garros, mai ales că ştim foarte bine ce infrastructură avem. De aceea federaţia se străduieşte să îşi ducă la bun sfârşit proiectele începute încă de acum doi ani. Asta tocmai pentru că vrem să avem o infrastructură pe măsura valorii fetelor de azi", a spus Cosac.

El a adăugat că va încerca să meargă la Paris pentru a le urmări din tribună pe jucătoarele române. "Îmi doresc să merg să le văd pe reprezentantele noastre, iar dacă Simona, Irina sau Monica vor juca finala, vom face tot posibilul să fim acolo", a precizat preşedintele FRT.

România este reprezentată pe tabloul principal al turneului Roland Garros de cinci sportive, Simona Halep (locul 3 mondial), Irina Begu (locul 30 mondial), Monica Niculescu (69 WTA), Alexandra Dulgheru (50 WTA) şi Andreea Mitu (99 WTA).

Preşedintele FRT, George Cosac, a participat, luni, la conferinţa de presă organizată la Centrul Naţional de Tenis, cu ocazia lansării celei de-a patra ediţii a Dr. Oetker Junior Trophy, turneu internaţional rezervat juniorilor sub 14 ani, la care s-au înscris 128 de jucători de tenis, din 20 de ţări din Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici