Costul cazării preşedintelui Băsescu la JO de la Beijing, în jur de 15.000 de dolari

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a achitat cheltuielile de cazare ale preşedintelui Traian Băsescu, care va asista la ceremonia de deschidere a Jocurile Olimpice de la Beijing, urmând ca banii să fie recuperaţi ulterior de la Administraţia Prezidenţială.

19 afișări
Imaginea articolului Costul cazării preşedintelui Băsescu la JO de la Beijing, în jur de 15.000 de dolari

Costul cazării preşedinteli Băsescu la JO de la Beijing, în jur de 15.000 de dolari (Imagine: Mediafax Foto)

Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, a precizat că plata prin intermediul COSR era necesară, deoarece "aceasta este procedura stabilită de organizatorii Jocurilor Olimpice de la Beijing".

"De organizarea sejurului preşedintelui la Beijing se ocupă Administraţia Prezidenţială. Noi doar am plătit cheltuielile de cazare comitetului de organizare chinez, urmând ca apoi banii să ne fie viraţi de Preşedinţie. Este o procedură standard, nu este nimic ieşit din comun. Suma este una normală, nu am reţinut exact cât, dar este în jur de 15.000 de dolari. Nu este vorba doar de cazarea preşedintelui, ci şi de a celor cinci persoane pe care dânsul le poate invita", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioan Dobrescu.

Potrivit oficialului COSR, preşedintele Băsescu va beneficia de un pachet standard, oferit tuturor şefilor de stat care vor asista la festivitatea de deschidere a JO sau la competiţiile din cadrul acestei manifestări sportive. COSR s-a ocupat de procedurile de acreditare ale şefului statului, acesta având dreptul să fie însoţit de încă cinci persoane. Şefii de stat vor locui la Beijing în hoteluri special rezervate de autorităţile chineze şi vor beneficia de condiţii de securitate sporite.

Dobrescu a adăugat că, din câte ştie el, preşedintele Băsescu va sta trei zile la Beijing.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară din acest an este programată în 8 august, la Beijing, după care competiţia va continua până în 24 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici