Crina Pintea a fost desemnată cel mai bun pivot la Campionatul European de handbal din Franţa

Handbalista Crina Pintea a fost desemnată de EHF cel mai bun pivot al actualei ediţii a Campionatului European de handbal feminin, care are loc în Franţa.

538 afișări
Imaginea articolului Crina Pintea a fost desemnată cel mai bun pivot la Campionatul European de handbal din Franţa

Crina Pintea a fost desemnată cel mai bun pivot la Campionatul European de handbal din Franţa

EHF a anunţat echipa turneului final, duminică, cu două ore înainte de startul meciurilor pentru medalii. Votul a peste 5.000 de fani ai handbalului a contat în proporţie de 40%, restul de 60% din decizie revenind experţilor.

Crina Pintea, pivotul în vârstă de 28 de ani, al cărui transfer la Gyor, de la Issy Paris, a devenit oficial chiar în timpul întrecerii din Franţa, a înscris 32 de goluri, din 50 de acţiuni, având procentaj de reuşită de 64%. Doar Cristina Neagu (37 goluri) şi Estelle Nze Minko (Franţa, 34 goluri) au marcat mai mult din acţiune.

România este una dintre cele şapte naţiuni reprezentate în "Echipa Campionatului European".

La doar 23 de ani, rusoaica Anna Vyakhireva a fost desemnată MVP al turneului final, după ce a contribuit decisiv la calificarea naţionalei sale în finala Euro 2018.

Echipa Campionatului European de handbal feminin, 2018:

Cel mai bun portar: Amandine Leynaud (Franţa)
Cea mai bună extremă stânga: Majda Mehmedovic (Muntenegru)
Cel mai bun inter-stânga: Noemi Hafra (Ungaria)
Cel mai bun centru: Stine Oftedal (Norvegia)
Cel mai bun inter-dreapta: Alicia Stolle (Germania)
Cea mai bună extremă: Carmen Martin (Spania)
Cel mai bun pivot: Crina Pintea (România)
Cea mai bună apărătoare: Kelly Dulfer (Olanda)

MVP: Anna Vyakhireva (Rusia)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici