Cristina Neagu, golgheterul CE de handbal feminin

Componenta naţionalei României, Cristina Neagu, a câştigat titlul de golgheter al Campionatului European din Danemarca şi Norvegia, cu un total de 53 de goluri marcate în cele opt meciuri disputate la turneul final.

148 afișări
Imaginea articolului Cristina Neagu, golgheterul CE de handbal feminin

Cristina Neagu, golgheterul CE de handbal feminin (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)

Cele şase goluri marcate de Neagu în finala mică, ce a fost câştigată în faţa Danemarcei (16-15), i-au mărit bilanţul la 53 de goluri marcate în întreaga competiţie. Handbalista tricoloră a avut de aşteptat, pentru a fi sigură de titlul de golgeter, desfăşurarea finalei mari, între Norvegia şi Suedia, pentru că ocupanta locului secund în clasamentul golgheterilor, suedeza Linnea Torstenson, începea meciul de la 45 de goluri marcate. Torstenson nu a reuşit să înscrie 9 goluri în disputa cu Norvegia, ci doar trei, astfel că a încheiat ierarhia golgheterilor cu un total de 48 goluri, pe locul secund. Pe locul trei s-a clasat Bojana Popovici (Muntenegru), cu 46 de goluri.

La doar 22 de ani, Cristina Neagu a fost aleasă şi în echipa ideală a Campionatului European, fiind declarată cel mai bun inter stânga.

În 9 ianuarie, la Paris, Cristina Neagu va afla dacă a fost declarată şi cea mai bună jucătoare a lumii, Federaţia Internaţională de Handbal având în derulare un sondaj în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici