Croaţia merge la Cupa Mondială, în detrimentul Rusiei, după un autogol al veteranului Kudryashov

  • Un autogol înscris de Rusia pe final a trimis Croaţia la Cupa Mondială de fotbal 2022.
  • În partida decisivă dintre Croaţia şi Rusia, din grupa H a preliminariilor, jucată duminică la Split, oaspeţii aveau nevoie de un egal pentru a se clasa pe primul loc, însă Kudryashov a marcat în proprie poartă.
696 afișări
Imaginea articolului Croaţia merge la Cupa Mondială, în detrimentul Rusiei, după un autogol al veteranului Kudryashov

Croaţia a asediat poarta ruşilor pe tot parcursul meciului, însă fără prea mult succes, în căutarea victoriei de care vicecampioana din 2018 avea nevoie pentru a-şi asigura locul automat de calificare în grupa H şi pentru a trimite Rusia în play-off.

Însă, deschiderea scorului, în minutul 81, a venit din gheata unui rus. Croatul Borna Sosa a trimis o centrare mult prea în adâncime, ce i-a depăşit pe coechipierii săi. Fundaşul rus Fedor Kudriashov şi-a trimis mingea în propria poartă, încercând să o intercepteze.

Pe o ploaie torenţială, în faţa unui public exuberant, Croaţia a început cu speranţa de a face un joc de pase, avându-l în prim plan pe mijlocaşul Luka Modric. Până la pauză, terenul din ce în ce mai îmbibat cu apă a făcut acest lucru imposibil şi a transformat jocul într-o succesiune de centrări, şuturi lungi speculative şi atacuri necontrolate prin alunecare.

Rusia s-ar fi calificat cu o remiză şi a avut puţine ambiţii în afară de a supravieţui celor 90 de minute. Ruşii nu au înregistrat nici şut spre poartă până în minutul 74, iar portarul croat Ivo Grbic nu a fost nevoit să facă nicio paradă. Chiar şi după ce autogolul lui Kudriashov a schimbat soarta meciului, Rusia a avut un singur şut de la distanţă, peste poartă, al fundaşului Vyacheslav Karavaev.

Înfrângerea a fost prima pentru noul selecţioner al Rusiei, Valery Karpin, în primele sale şapte meciuri pe banca tehnică a ruşilor.

Slovacia, ocupanta locului al treilea, s-a impus fără probleme, cu 6-0 în faţa Maltei. Slovenia a învins Cipru cu 2-1.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici