CSM Bucureşti, în finala Cupei României la handbal masculin

CSM Bucureşti s-a califcat în finala Cupei României la handbal masculin, după ce a învins în semifinalele turneului Final Four de la Brăila, divizionara secundă Dobrogea Sud Constanţa, scor 26-24. Constănţenii au acuzat la final prestaţia cuplului de arbitri bucureşteni Constantin Din şi Sorin Dinu.

415 afișări
Imaginea articolului CSM Bucureşti, în finala Cupei României la handbal masculin

CSM Bucureşti, în finala Cupei României la handbal masculin (Imagine: Cosmin Dan/ Arhiva Mediafax Foto)

Liderul primei serii din liga a doua de handbal masculin, HC Dobrogea Sud a început mai bine partida cu CSM Bucureşti, din semifinalele turneului Final Four de la Brăila. Formaţia dobrogeană a avut şi 5 goluri avans pe durata primei reprize, scor 9-4, însă vicecampioana României a revenit şi la pauză, echipa de la malul mării a condus cu 13-11.

Repriza a doua s-a desfăşurat sub semnul echilibrului, însă au fost şi mulţi nervi. Cuplul de arbitri internaţionali Constantin Din şi Sorin Dinu, din Bucureşti au acordat 16 eliminari temporare de 2 minute. Cu toate acestea, cei doi au fost acuzaţi de HC Dobrogea Sud că au influenţat rezultatul final al partidei. Observator a fost chiar şeful arbitrilor din România, Vasile Pavel din Buzău.

CSM Bucureşti a fost în avantaj de două goluri în minutul 54, 24-22, însă replica dobrogenilor a venit imediat şi aceştia au egalat pe tabelă la 24. Finalul a fost pe muchie de cuţit. Echipa din Capitală a înscris pentru 25-24 prin Javier Humet, insă formaţia constănţeană a avut şansa egalării, irosită de George Buricea, care nu a nimerit cadrul porţii. În ultimele secunde, acelaşi Humet a stabilit rezultatul final, 26-24 pentru echipa antrenată de Zvonko Sundovki, fostul antrenor de la HCM Constanţa, unde i-a pregătit pe mai mulţi dintre actualii handbalişti de la Dobrogea Sud.

Interul Javier Humet, de la CSM Bucureşti a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 9 goluri, iar din tabără constănţenilor s-a remarcat George Buricea, autor a 7 reuşite.

În cea de-a doua semifinală de la Cupa României se întâlnesc, tot vineri, Dunărea Călăraşi şi Steaua Bucureşti.

CSM Bucureşti: Iancu, Blazevic (portari), Humet 9 goluri, Kostadinovic 4, Negru 4, Novanc 3, Marijanac 3, Stamate 1, Militaru, Mojsovski, Stavrositu, Constantinescu, Răpciugă, Rotaru, Ungureanu
HCDS Constanţa: Stanescu, Vasile, Pleşca (portari), Buricea 7 goluri, Cutura 4, Angelovski 4, Rakcevic 3, Vujadinovic 3, Toma 3, Munteanu, Săulescu, Subţirică, Bologa, Enescu, Bodnărescu

Aruncări de la 7m: 2/1, respectiv 4/2

Eliminări: 9 x 2 min., respectiv 7 x 2 min.

Cartonaş roşu: Mojsovski (trei eliminări)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici