CSM Oradea a obţinut, din punct de vedere matematic, calificarea în playoff-ul Ligii Naţionale

CSM Oradea a obţinut, din punct de vedere matematic, calificarea în playoff-ul Ligii Naţionale de baschet masculin, ediţia 2023/24, cu un bilanţ de 10-2 în TOP 10.

69 afișări
Imaginea articolului CSM Oradea a obţinut, din punct de vedere matematic, calificarea în playoff-ul Ligii Naţionale

Sursa foto: Facebook/CSM Oradea

Potrivit unui comunicat al clubului, această realizare a devenit o certitudine după jocurile etapei a 22-a, cu şase runde rămase de disputat din sezonul regulat.

„În acest moment, formaţia roş-albastră are un bilanţ de 10-2 în TOP 10, cu care se situează pe locul al 2-lea. CSM-ul are un avantaj de şase victorii în faţa echipelor situate pe locurile 8-9. Este vorba despre CSM Corona Braşov şi CSM CSU Constanţa. Ambele au bilanţuri de 4-8. Amintim că primele opt clasate la terminarea sezonului regulat se califică în playoff. Aşadar, Oradea are un avantaj de şase victorii faţă de Braşov şi Constanţa. În duelurile directe, bihorenii au 2-0 cu Constanţa şi 1-0 cu Braşov. Mai mult, formaţiile din Constanţa şi Braşov urmează să se dueleze direct de două ori, astfel încât este cert că nu mai pot obţine victorii pe linie ambele”, arată reprezentanţii clubului.

Conform acestora, CSM Oradea îşi asigură astfel prezenţa în playoff pentru a 14-a oară în istoria de 20 ani a secţiei de baschet.

„În continuarea aventurii din TOP 10, CSM CSU Oradea va încerca să-şi asigure avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului LNBM. La ora actuală, gruparea antrenată de Cristian Achim are un avantaj de cinci victorii în faţa locului 5, astfel încât bihorenii se află în postură favorabilă pentru a începe fazele superioare ale LNBM pe teren propriu”, se mai arată în comunicat.

Următorul meci al echipei orădene are loc vineri, la ora 18.00, la Oradea Arena, cu U-BT Cluj-Napoca, formaţie aflată pe primul loc în clasament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici