Cupa Davis a ajuns în faza sferturilor de finală. Spania, campioana în exerciţiu, a fost eliminată

Spania, campioana en-titre, a fost eliminată din Cupa Davis, principala favorită, Rusia, asigurându-şi un loc în sferturi, cu o victorie entuziasmantă, la Madrid. În sferturile de finală ale competiţiei s-au mai calificat Suedia, Marea Britanie, Germania, Italia, Serbia, Croaţia şi Kazakhstan.

623 afișări
Imaginea articolului Cupa Davis a ajuns în faza sferturilor de finală. Spania, campioana în exerciţiu, a fost eliminată

Sârbul Djokovic

Perechea spaniolă Marcel Granollers şi Feliciano Lopez trebuia să câştige duminică meciul decisiv de dublu pentru a trimite Spania în finală în detrimentul Serbiei, dar Aslan Karatsev şi Andrey Rublev au revenit, de la 0-1 la seturi, şi au obţinut o victorie cu 4-6, 6-2, 6-4 şi un loc fruntaş pentru Rusia în Grupa A.

Suedia şi Serbia lui Novak Djokovic au fost cele două echipe care au ocupat cele mai bune două locuri 2 în faza grupelor, obţinând un loc în optimi, în virtutea celor mai bune lini de clasament.

Spania trebuia să câştige meciul cu Rusia pentru a avansa în optimi, iar Feliciano Lopez, în vârstă de 40 de ani, şi-a sfidat anii şi a refăcut dezavantajul de un set, învingându-l pe Rublev, numărul cinci mondial, şi dând startul perfect pentru campionii în exerciţiu, la Madrid.

Rublev tocmai obţinuse a 50-a victorie a anului în ziua precedentă, iar loviturile sale puternice i-au permis să câştige primul set, înainte ca Lopez să întoarcă lucrurile şi să câştige meciul cu 2-6, 6-3, 6-4.

Campionul de la US Open, Daniil Medvedev, a reuşit să calmeze nervii ruşilor în al doilea meci de simplu împotriva lui Pablo Carreno Busta, după ce a avut un start fulminant în primul set, conducând cu 4-0 după mai puţin de 11 minute, înainte de a câştiga cu 6-2.

Numărul doi mondial a avut mult de lucru în cel de-al doilea set, reuşind în cele din urmă să se impună în tiebreak pentru a câştiga partida şi a duce confruntarea în decisivul de dublu, în care Rusia s-a impus dramatic, după o luptă strânsă, punând capăt speranţelor Spaniei de a-şi păstra titlul.

Germania şi-a asigurat primul loc în Grupa F şi un sfert de finală împotriva Marii Britanii, după ce a luptat pentru succesul cu 2-1 în faţa Austriei, Kevin Krawietz şi Tim Puetz pecetluindu-şi calificarea cu o victorie în două seturi, în finala de dublu.

Victoria Columbiei cu 2-1 în faţa Statelor Unite, la Torino, a contat prea puţin, deoarece a terminat pe locul doi în urma Italiei în Grupa E, nereuşind să prindă unul dintre cele mai bune locuri 2, în timp ce SUA, de 32 de ori campioană, a părăsit competiţia.

Croaţia, Kazahstan şi Marea Britanie au avansat în sferturile de finală mai devreme duminică, după ce cele trei au ocupat primele locuri în grupele lor, în timp ce Australia, de 28 de ori campioană, a fost la rândul ei eliminată.

Marea Britanie a avut un start slab împotriva Cehiei în încercarea de a-şi asigura primul loc în grupa C.

Dan Evans a pierdut meciul de simplu împotriva lui Tomas Machac, înainte ca numărul unu britanic, Cameron Norrie, să reuşească să egaleze, iar perechea de dublu Joe Salisbury şi Neal Skupski să câştige în două seturi, pentru a se impune cu 2-1 şi a-şi asigura primul loc în faţa Franţei.

Primul sfert de finală începe luni, când Italia primeşte Croaţia la Torino, înainte ca Marea Britanie să înfrunte Germania la Innsbruck, în Austria, marţi.

Pe 1 decembrie, Serbia se va confrunta cu Kazakhstan, iar în ultimul sfert de finală se vor întâlni, joi 2 decembrie, Rusia şi Suedia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici