CUPA DAVIS - Andrei Pavel: Vom da totul să scăpăm România de coşmarul Olanda

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel a declarat, joi, după tragerea la sorţi, că este mulţumit de ordinea meciurilor şi că jucătorii vor face totul pentru a scăpa de "coşmarul" Olanda, ţară care ne-a învins categoric atât la tenis cât şi la fotbal.

230 afișări
Imaginea articolului CUPA DAVIS - Andrei Pavel: Vom da totul să scăpăm România de coşmarul Olanda

Andrei Pavel (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"A fost o tragere destul bună, nu ne deranjează ordinea meciurilor pentru că oricum toată lumea este pregătită să dea totul în teren. Ştim că se aşteaptă mult de la noi şi vom da totul pentru a scăpa România de coşmarul Olanda. Scopul nostru este ca duminică la finalul meciurilor să avem trei puncte în cont. Este tot ce contează", a spus Pavel.

Adrian Ungur, jucător care va deschide meciurile la Cupa Davis împotriva lui Robin Haase, a afirmat că nu a mai jucat niciodată cu olandezul, dar că se simte pregătit şi speră să aducă primul punct României. "Nu am mai jucat cu Haase niciodată, dar suntem de aceeaşi vârstă şi sper să fie un meci frumos la finalul căruia să aduc României primul punct. Îmi doresc foarte tare acest lucru", a precizat Ungur.

Victor Hănescu, cel care va juca cel de-al doilea meci al zilei de vineri în compania lui Igor Sijsling, a spus că este convins că va avea în faţă un adversar putrernic, dar şi el se află într-o formă bună, astfel că se aşteaptă la un meci interesant. "Vineri vor fi două meciuri interesante. Chiar dacă pe hârtie ei sunt favoriţi, noi avem şansa noastră pe care o vom juca până la capăt. Igor Sijsling este un jucător puternic, dar eu am mare încredere în mine şi în jocul meu şi voi intra în teren cu gândul de a aduce un punct României", a declarat Hănescu.

La rândul său, Marius Copil a spus că nu mai resimte dureri la şoldul la care a avut zilele trecute probleme şi că speră să facă un meci bun alături de Horia Tecău, în partida de dublu: "Mă bucur foarte tare că mă simt bine şi că voi juca în meciul de dublu. Abia aştept ziua de sâmbătă în care vrem cu orice preţ să câştigăm. Am intrat deja în febra meciului şi suntem cu toţii nerăbdători".

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a afirmat după tragerea la sorţi că faptul că Adrian Ungur deschide meciurile ar putea fi un avantraj pentru noi, pentru că nu va avea o mare presiune asupra lui. "Eu cred că a fost o tragere bună pentru noi. Faptul că jucătorul numărul 2 de la noi va deschide meciurile, poate fi bine pentru noi. Ungur nu va avea nicio presiune asupra lui, poate intra relaxat şi îşi poate face jocul fără să se gândească la altceva", a precizat Cosac.

Legat de alegerea echipei de dublu, George Cosac, a adăugat că are încredere în perechea Tecău/Copil: "Am înţeles că aseară (n.r. - miwercuri seară) a avut o discuţie între jucători şi antrenori şi împreună au decis în acest fel. Cu siguranţă ei ştiu mai bine şi au luat cea mai bună decizie, în funcţie şi de forma din acest moment şi de toate aspectele care contează".

George Cosac se aşteaptă la nişte meciuri foarte grele, dar a spus că speră ca România să câştige în faţa Olandei, măcar de această dată. "Ne-au cam bătut în ultima vreme destul de serios, 5-0 la tenis, anul trecut, şi 4-0 şi 4-1 la fotbal acum puţin timp, aşa că ne dorim foarte tare o revanşă. Nu va fi uşor, asta e clar, dar toţi ne dorim cu tărie acest lucru şi cu siguranţă alături de noi, o ţară întreagă îşi doreşte acest lucru", a declarat Cosac.

Ordinea meciurilor din întâlnirea România - Olanda este următoarea:

- vineri, începând cu ora 13.00, meciuri de simplu: Adrian Ungur - Robin Haase; Victor Hănescu - Igor Sijsling;

- sâmbătă, ora 15.00, meci de dublu: Horia Tecău/Marius Copil - Thiemo de Bakker/Jean-Julien Rojer;

- duminică, ora 13.00, meciuri de simplu: Victor Hănescu - Robin Haase; Adrian Ungur - Igor Sijsling.

Partida România - Olanda, contând pentru turul doi al Grupei I, zona euro-africană, se va disputa în perioada 5-7 aprilie, în Sala Sporturilor "Dumitru Popescu Colibaşi" din Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici