CUPA DAVIS: Copil spune că jucătorii nu vor purta banderole albe în semn de solidaritate cu Hănescu

Tenismanul Marius Copil a infirmat, joi, la finalul tragerii la sorţi a partidelor întâlnirii România - Danemarca, informaţiile din mass-media, potrivit cărora jucătorii vor purta banderole albe în semn de solidaritate cu Victor Hănescu, aflat în conflict cu oficialii Federaţiei Române de Tenis.

427 afișări
Imaginea articolului CUPA DAVIS: Copil spune că jucătorii nu vor purta banderole albe în semn de solidaritate cu Hănescu

Echipa de Cupa Davis a României (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Întrebat dacă va evolua cu banderolă albă pe braţ, Copil a infirmat zvonul: "Eu nu ştiu nimic despre asta. Nu vom juca aşa".

Marius Copil şi-ar fi dorit să joace al doilea meci de simplu de vineri şi nu primul. "Mi-aş fi dorit să joc în meciul numărul doi, de vineri, fără să am un motiv anume, ci pur şi simplu aşa mi-am dorit. Emoţii există înainte de fiecare meci, dar după ce încep sunt concentrat şi sper că voi aduce primul punct României", a spus Copil.

Horia Tecău a declarat, joi, că echipa României trebuie să profite de faptul că Frederik Nielsen va juca în trei partide. "Cel mai bun jucător al lor, Nielsen, este obişnuit să joace şi meciuri de simplu şi de dublu. Îi va fi greu să joace trei meciuri în Cupa Davis, iar noi vom încerca să folosim asta în avantajul nostru. Tratăm toate meciurile cu seriozitate şi ne dorim să le câştigăm pe toate", a afirmat el.

Tenismanul Adrian Ungur a explicat că nu are informaţii despre danezul Martin Pedersen, adversar pe care îl va întâlni vineri. "Nu l-am văzut şi nu am jucat niciodată cu adversarul din primul meci, dar îl voi trata cu seriozitate şi voi face eforturi să câştig", a precizat Ungur.

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis, Ciprian Porumb, a declarat că jucătorii au nevoie de susţinerea publicului clujean. "Ne dorim mult mai multă lume la sală, sunt convins că fanii vor face atmosferă frumoasă şi vreau să le spun că a contat atmosfera din meciurile cu Finlanda pentru a alege din nou Clujul", a adăugat Porumb.

Preşesintele FR de Tenis, Ruxandra Dragomir, este de părere că România porneşte cu prima şansă în întâlnirea cu Danemarca. "Ne concentrm cu toţii pe aceste meciuri cu Danemarca, în care pornim cu prima şansă, cel puţin pe hârtie. Băieţii sunt suficient de motivaţi, s-au antrenat bine şi sper că victoria va fi a noastră. Îi rog pe fani să ne fie alături. Le mulţumesc pentru suport şi ne bazăm mult pe ei şi de această dată", a mai spus Dragomir.

Joi a avut loc la Cluj-Napoca tragerea la sorţi a partidelor întâlnirii de Cupa Davis România - Danemarca. Ordinea meciurilor este următoarea:

- vineri, începând cu ora 13.00, meciuri de simplu: Marius Copil - Frederik Nielsen; Adrian Ungur - Martin Pedersen

- sâmbătă, ora 15.00, meci de dublu: Horia Tecău/Florin Mergea - Frederik Nielsen/Thomas Kromann

- duminică, ora 13.00, meciuri de simplu: Adrian Ungur - Frederik Nielsen; Marius Copil - Martin Pedersen

Câştigătoarea va întâlni în turul următor Olanda, meciurile fiind programate între 5 şi 7 aprilie, la Bucureşti sau Craiova, dacă echipa ţării noastre o va depăşi pe cea a Danemarcei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici