Cupa Davis: Jucătorii României la meciul cu Olanda

Căpitanul echipei de Cupa Davis, Ciprian Porumb, a declarat, miercuri, că România va fi reprezentată în meciurile de simplu contra Olandei de Petru Luncanu (437 ATP) şi Darius Brăguşi (940 ATP), în timp ce în proba de dublu vor evolua Florin Mergea (244 ATP dublu) şi Andrei Dăescu (410 ATP dublu).

249 afișări
Imaginea articolului Cupa Davis: Jucătorii României la meciul cu Olanda

Petru Luncanu (Imagine: Mediafax Foto / George Calin)

"Avem în mare o echipă. În proba de dublu e clar Mergea-Dăescu, pentru că au jucat foarte bine împreună în ultima perioadă, au câştigat trei turnee features din patru disputate în Canada. La simplu vor fi Alex Luncanu şi Darius Brăguşi, dar totul rămâne deschis, se poate schimba înainte de tragerea la sorţi", a spus Porumb.

Petru-Alexandru Luncanu, are 23 de ani, este stângaci, iar în 2006 a câştigat turneul de simplu Orange Bowl. În prezent, Luncanu ocupă locul 437 în clasamentul ATP. Darius Brăguşi (18 ani) se află pe locul 940 ATP, iar la juniori a fost cel mai bine clasat pe poziţia 134.

"Aceasta este noua generaţie. Avem nevoie să-i împingem în faţă. Din câte am observat, sunt foarte motivaţi. Ne aşteaptă un meci greu în Olanda, dar am răspuns acestei convocări şi să dăm tot ce avem mai bun din noi. Am încredere în această echipă şi voi fi alături de ei cât se poate. A fost decizia lor să nu vină şi vom vedea după meci dacă a fost bună sau nu. Eu nu am avut nicio problemă cu federaţia în 2009. Andrei Pavel, la primul meci, a decis că nu fac parte din planurile lui şi a reuşit să mă înlocuiască cu Marius Copil. Acesta a fost singurul dialog şi s-a oprit acolo", a declarat Florin Mergea, care se află pe locul 244 în clasamentul ATP de dublu.

Teodor Marin (19 ani, locul 1.418 ATP) speră să evolueze în partida cu Olanda şi s-a arătat onorat de convocarea pentru meciul de Cupa Davis de săptămâna viitoare. "Pentru mine este o mare onoare să reprezint România în Cupa Davis. Am răspuns cu mare bucurie convocării. Voi da tot ce pot pentru a aduce un punct sau mai multe în confruntarea cu Olanda", a adăugat Marin.

Unul dintre cei doi jucători desemnaţi de Ciprian Porumb pentru meciurile de simplu, Darius Brăguşi, îşi doreşte ca România să nu se facă de râs în partida cu Olanda. "A fost o bucurie această convocare. Am încredere în echipa noastră, avem un spirit foarte bun şi sper că Florin ne va ajuta cu experienţa lui din trecut. Sper să facem un rezultat bun în Olanda şi să revenim cu capul sus", a completat Brăguşi (18 ani).

Andrei Dăescu s-a arătat mândru de convocarea pentru meciul cu Olanda. "E visul oricărui sportiv profesionist să-şi reprezinte ţara într-o competiţie prestigioasă pe plan mondial. Sunt mândru că fac parte din această echipă. Sper să facem un rezultat bun şi să ne întoarcem cu capul sus din Olanda", a explicat Dăescu.

Fostul câştigător al competiţiei de juniori Orange Bowl, Petru-Alexandru Luncanu a anunţat că va răspunde convocărilor ori de câte ori va fi chemat. "Mă bucur să pot reprezenta ţara şi pe iubitorii acestui sport în această confruntare cu Olanda. Este o bucurie pentru mine şi de fiecare dată am răspuns afirmativ. Nu este pentru prima dată când sunt convocat. Sunt mândru să joc pentru această ţară. Am încredere în spiritul de echipă pe care îl vom forma şi cred că asta ne va ajuta să obţinem un rezultat cât mai bun. Sper să-i facem o bucurie cât mai plăcută noului căpitan pe care îl avem", a menţionat Luncanu.

La rândul său, Alexandru Ghilea a menţionat că de mic visa să reprezinte România în meciurile de Cupa Davis. "Este o bună oportunitate pentru noi. Ne mândrim că facem parte din această echipă. Este visul meu de mic să fac parte din echipa de Cupa Davis şi cred că vom face o figură frumoasă în Olanda", a conchis Ghilea.

Victor Hănescu, locul 95 ATP, Adrian Ungur, locul 100 ATP, Marius Copil, locul 249, Victor Crivoi, locul 256 ATP, şi Horia Tecău, locul 9 ATP la dublu, au anunţat că refuză să răspundă convocărilor dacă Andrei Pavel nu este reinstalat în funcţia de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis.

În absenţa celor mai valoroşi jucători, noul căpitan nejucător Ciprian Porumb a fost forţat să apeleze la tineri tenismeni: Petru-Alexandru Luncanu, 23 de ani, locul 437 ATP, Andrei Dăescu, 23 de ani, locul 685 ATP, Darius Florin Brăguşi, 18 ani, locul 940 ATP, Alexandru-Vasile Ghilea, 18 ani, locul 1.128 ATP, Teodor Nicolae Marin, 19 ani, locul 1.418, şi Florin Mergea, 27 de ani, locul 1.507 ATP la simplu şi locul 244 la dublu.

Meciul Olanda - România contând pentru turul secund al Grupei I Euro-Africane a Cupei Davis va avea loc între 6 şi 8 aprilie, la Amsterdam, pe suprafaţă rapidă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici