Cupa Davis: Ungur pierde în faţa lui Stahovski; România - Ucraina, scor 1-1

Jucătorul Adrian Ungur, debutant în Cupa Davis, a fost învins, vineri, cu scorul de 6-2, 6-7 (3), 7-5, 7-5, de Serghei Stahovski, după un meci care a durat trei ore şi 16 minute, şi astfel Ucraina a egalat la 1 scorul întâlnirii cu România.

13 afișări
Imaginea articolului Cupa Davis: Ungur pierde în faţa lui Stahovski; România - Ucraina, scor 1-1

Cupa Davis: Ungur pierde în faţa lui Stahovski; România - Ucraina, scor 1-1 (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Meciul a început sub semnul echilibrului, până la scorul de 2-3, când Stahovski a reuşit un break. Ungur nu şi-a revenit mult timp, pierzând alte şase ghemuri la rând. După 2-6 şi 0-3, românul şi-a fructifică serviciul, dar adversarul său a continuat să domine şi s-a distanţat la 5-1, în setul doi. În acest moment, a început o revenire spectaculoasă a tenismanului român, care a egalat scorul la cinci şi s-a impus apoi la 3 în tie-break.

În setul trei, Stahovsky a reuşit un break în primul game, dar Ungur a egalat situaţia la trei. La scorul de 5-4, românul a avut o minge de set pe serviciul adversarului, pe care însă a pierdut-o. A urmat apoi un dialog nervos între Stahovski şi arbitrul întâlnirii, jucătorul ucrainean fiind nemulţumit de unele manifestări ale unui spectator aflat în spatele său. Pauza şi ieşirile zgomotoase ale lui Stahovski au rupt jocul românului, care a pierdut atât ghemul, fiind egalat la cinci, cât şi setul, scor 5-7.

La scorul de 1-1, în al patrulea set, Stahovsky a făcut break, dar din nou Ungur a reuşit să egaleze la patru, după un alt break. Ucraineanul a câştigat din nou pe serviciul adversarului la scorul de 5-5 şi a câştigat setul, cu 7-5, şi întâlnirea.

Hănescu l-a învins, vineri, cu scorul de 7-6 (1), 7-5, 6-4, pe Ilia Marcenko, aducând astfel primul punct pentru echipa de Cupa Davis a României în întâlnirea cu Ucraina, scor 1-0.

La meciurile din prima zi au asistat aproximativ 1.000 de spectatori.

Sâmbătă, de la ora 12.00, în proba de dublu, se vor întâlni Marius Copil/Horia Tecău contra Serghei Bubka/Serghei Stahovski.

Victor Hănescu - Serghei Stahovski şi Adrian Ungur - Ilia Marcenko vor fi meciurile de duminică, începând cu ora 12.00.

Echipa care va câştiga partida de la Arenele BNR din cadrul Grupei I a Zonei Euro-africane va juca, în septembrie, în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială. Învinsa se va lupta pentru rămânerea în Grupa I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici