Cupa Mondială a început oficial! - GALERIE FOTO

Ceremonia de deschidere a celei de-a XIX-a ediţii a Cupei Mondiale la fotbal s-a încheiat, vineri, pe stadionul Soccer City din Johannesburg, urmând ca turneul final să înceapă, la ora locală 16.00 (17.00 -ora României) cu meciul Africa de Sud - Mexic.

14 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială a început oficial! - GALERIE FOTO

Cupa Mondială a început oficial! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Numită "Bine aţi venit acasă în Africa", ceremonia, cu o durată de 40 de minute, a adus în scenă peste 1500 de artişti.

La spectatcol au asistat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, vicepreşedintele american Joe Biden, alături de preşedintele sud-african Jacob Zuma şi numeroşi şefi de stat africani. De la ceremonie a lipsit Nelson Mandela, primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, care se află în doliu după decesul, vineri dimineaţă, a strănepoatei sale Zenani, în vârstă de 13 ani.

De-a lungul dimineţii, zeci de mii de persoană s-au îndreptat, în zgomot de vuvuzela şi claxoane, spre stadionul Soccer City, circulaţia fiind complet blocată.

Cupa Mondială se desfăşoară în Africa de Sud, în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Află aici care este programul Cupei Mondiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici