CUPA MONDIALĂ de fotbal: Poliţia braziliană a întrerupt o manifestaţie cu gaze lacrimogene

Poliţia braziliană a folosit grenade cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru a dispersa aproximativ 300 de persoane adunate în centrul oraşului Sao Paulo care cereau eliberarea unor manifestanţi arestaţi la mitingurile precedente.

91 afișări
Imaginea articolului CUPA MONDIALĂ  de fotbal: Poliţia braziliană a întrerupt o manifestaţie cu gaze lacrimogene

CUPA MONDIALĂ de fotbal: Poliţia braziliană a întrerupt o manifestaţie cu gaze lacrimogene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform presei locale, şase persoane au fost arestate în cursul manifestaţiei, dar cel puţin două au fost eliberate.

Manifestaţiile împotriva organizării Cupei Mondiale au loc de mai mult timp pe tot teritoriul brazilian. De la începutul turneului final, din 12 iunie, au fost organizate mai multe manifestaţii, dar de fiecare dată nu s-au adunat mai mult de câteva sute de persoane.

Conform observatorilor loocali, pasiunea pentru fotbal i-a oprit pe mulţi dintre brazilieni să participe la proteste.Manifestaţie la CM: Poliţia a folosit gaze lacrimogene

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici