Cupa României la futsal juniori se dispută în weekend la Odorheiu Secuiesc

  • Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc va găzdui, în acest weekend, meciurile din cadrul turneului final al Cupei României U19 la futsal.
  • Sunt calificate în această competiţie opt formaţii.
  • Meciurile încep vineri, la ora 14.00.
39 afișări
Imaginea articolului Cupa României la futsal juniori se dispută în weekend la Odorheiu Secuiesc

Sursa foto: frf.ro

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, CS United Galaţi, CSM Târgu Mureş, ACS Şoimii Şimand, Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, LPS Suceava, CSF CFR 1933 Timişoara şi ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ se luptă vineri şi sâmbătă pentru trofeul Cupa României la futsal masculin, juniori, informează frf.ro.

„Balul” va fi deschis vineri, la ora 14:00, de Sepsi SIC Sfântu Gheorghe şi CS United Galaţi. Aflaţi la primul an de activitate, juniorii de la Sepsi SIC, pregătiţi de Máté József şi supervizaţi de Szabolcs Mánya, vin la Odorheiu Secuiesc fără niciun fel de presiune.

„Vom încerca să ne bucurăm de futsal! Avem o echipă frumoasă. Băieţii sunt din Sfântu Gheorghe – cei mai mulţi, dar şi din Târgu Secuiesc sau alte localităţi din judeţul Covasna. Unii dintre ei se antrenează cu echipa mare şi chiar au debutat la seniori. Este vorba despre portarul Korodi Krisztian, Kusztos Szabolcs, Bende Bence, Fabian Gellert, aproape o linie întreagă! E primul nostru an, aşa că, la acest turneu final, nu avem un obiectiv. E foarte bine că am ajuns aici”, a spus Szabolcs Mánya.

Adversara covăsnenilor din sferturile de finală ale Cupei României, CS United Galaţi, vine la Odorheiu Secuiesc cu mult optimism. Din rândurile grupării gălăţene se evidenţiază Albert Cireş (fratele mai mic al fostului internaţional Octavian Cireş), Cristian Dima sau Tudor Mihai.

„Cei trei sunt de mai multă vreme parte a primei echipe. Au şi fost prezenţi la Deva, la ultimul meci disputat de echipa de seniori. Tudor Mihai e unul dintre cei mai talentaţi jucători ai clubului United. Dacă se va ţine de treabă, dacă va rămâne consecvent, atunci va ajunge departe şi va putea să ajute atât echipa noastră, United, cât şi echipa naţională”, a spus Cristi Ştefu, preşedintele CS United Galaţi, cel care se ocupă de echipa U19 a grupării de la malul Dunării.

CSM Târgu Mureş, deţinătoarea trofeului, va da piept în meciul de debut de Şoimii Şimand. „Trebuie să recunoaştem că şansele ca noi să ajungem foarte departe la turneul final sunt mici. Cei mai buni jucători vor evolua la seniori, duminică, în ultima etapă a sezonului regular. Important e că am ajuns aici cu aceşti copii, acesta a fost obiectivul.

Pentru o localitate aşa mică cum este Şimand, calificarea la turneul final reprezintă o performanţă mare”, a spus Daniel Mărcuş, antrenorul celor de la Şoimii.

„Sunt mai multe echipe care pot câştiga trofeul, FK Odorheiu Secuiesc, CFR Timişoara, Ceahlăul Piatra Neamţ. Suntem una dintre favorite, ştim asta, dar trebuie să arătăm asta şi pe teren. Avem o şansă bună de a câştiga un nou trofeu, dar nu va fi uşor. La juniori se poate întâmpla orice. Sunt sigur că vom asista la meciuri de calitate. Trebuie să creştem nivelul futsalului românesc”, a spus Endre Kacso, antrenorul echipei CSM Târgu Mureş şi selecţioner al primei reprezentative a României.

Gazdele de la Odorheiu Secuiesc au de luat o revanşă la ediţia din acest an. În urmă cu un sezon, o greşeală a staff-ului tehnic i-a privat pe juniorii harghiteni să evolueze în Final Eight, unde porneau ca principali favoriţi. Campioană a României U19, formaţia pregătită de Jakab Zoltan ţinteşte un nou trofeu, primul din acest sezon. Prima adversară a gazdelor este echipa LPS Suceava.

Care este programul meciurilor

În cel de-al patrulea sfert de finală se întâlesc CSF CFR 1933 Timişoara şi ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ.

Cupa României U19 – Sferturi de finală

Vineri, 1 martie
Ora 14:00
ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CS United Galaţi
Arbitri: Balint Attila, Benedek Andras (ambii din Odorheiu Secuiesc)
Observator arbitri: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureş)

Ora 16:00
CSM Târgu Mureş – ACS Şoimii Şimand
Arbitri: Benedek Andras, Balint Attila (ambii din Odorheiu Secuiesc)
Observator arbitri: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Ora 18:00
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – LPS Suceava
Arbitri: Preda Romeo, Hornet Andrei (ambii din Brăila)
Observator arbitri: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureş)

Ora 20:00
CSF CFR 1933 Timişoara – ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ
Arbitri: Hanceariuc Bogdan, Mihălcuţ Andrei (ambii din Iaşi)
Observator arbitri: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Învingătoarele din „sferturi” se vor întâlni sâmbătă, 2 martie, după următorul program:

Ora 17:00
CSM Târgu Mureş / ACS Şoimii Şimand vs CSF CFR 1933 Timişoara / ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ

Ora 19:00
ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe / CS United Galaţi vs Futsal Klub Odorheiu Secuiesc / LPS Suceava

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici