Cursa de Formula 1 de la New Jersey din 2013, amânată un an

Marele Premiu al Americii, cursa de Formula 1 programată în iunie 2013, la New Jersey, a fost amânată pentru un an, din cauza întârzierii în obţinerea aprobărilor necesare realizării circuitului.

173 afișări
Imaginea articolului Cursa de Formula 1 de la New Jersey din 2013, amânată un an

Cursa de Formula 1 de la New Jersey din 2013, amânată un an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circuitul urma să fie "desenat" pe străzile de pe malul Râului Hudson, care aparţin municipalităţilor din Weehawken şi West New York, informează nj.com, citând surse apropiate proiectului.

Primarul din Weehawken a confirmat informaţia, precizând că un anunţ oficilal ar trebui să fie făcut vineri.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) anunţase de curând calendarul provizoriu al sezonului 2013 al Campionatului Mondial de Formula 1, care prevedea tot 20 de curse ca în acest an. În calendar figura o nouă destinaţie pentru Marele Circ, oraşul american New Jersey, Grand Prix programat la 16 iunie 2013.

Marele Premiu al Americii urma să desfăşoare în locul Marelui Premiu al Europei, care era găzduit de Valencia. Rămâne de văzut dacă sezonul 2013 va fi compus din 19 etape sau cursa de la New Jersey va fi înlocuită.

Totuşi SUA va reveni în Formula 1 anul acesta, la Austin, Texas, după cinci ani de pauză. La 26 septembrie, "The Circuit of the Americas" a primit undă verde din partea Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), astfel că Marele Premiu de Formula 1 al SUA se va putea desfăşurat la data programată, 18 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici