Curtea Supremă din SUA: autorităţile nu-i pot interzice unui antrenor de liceu să se roage pe teren

Curtea Supremă din SUA a decis că autorităţile şcolare nu pot interzice unui antrenorul de fotbal dintr-un liceu american să se roage pe teren, după meciuri, potrivit CNN.

299 afișări
Imaginea articolului Curtea Supremă din SUA: autorităţile nu-i pot interzice unui antrenor de liceu să se roage pe teren

Sursa Foto - Hepta

Curtea Supremă a decis luni că autorităţile şcolare din statul Washington au încălcat drepturile prevăzute de Primul Amendament în cazul unui antrenor de fotbal de liceu.

Acesta şi-a pierdut locul de muncă pentru că s-a rugat pe teren după meciuri.

Decizia curţii a fost adoptată cu 6-3.

„Constituţia şi cele mai bune tradiţii ale noastre îndeamnă spre respect reciproc şi toleranţa, nu spre cenzură şi suprimarea, atât pentru opiniile religioase, cât şi pentru cele nereligioase", a explicat judecătorul Neil Gorsuch care a militat pentru adoptarea deciziei.

Instanţa a considerat că rugăciunile antrenorului reprezintă un demers privat, protejat de Primul Amendament, care nu poate fi restricţionat de către autorităţile şcolare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici