Dan Petrescu a fost suspendat pentru patru etape. Ce amendă a primit antrenorul lui CFR Cluj pentru reacţiile violente de la meciul cu Astra

Antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu (51 de ani), a primit o sancţiune din partea Federaţiei Române de Fotbal, în urma evenimentelor din meciul cu Astra din etapa a opta a Ligii 1, scor 3-2, în favoarea giurgiuvenilor, cu o suspendare pentru patru jocuri şi o amendă în valoare de 6500 de lei.

233 afișări
Imaginea articolului Dan Petrescu a fost suspendat pentru patru etape. Ce amendă a primit antrenorul lui CFR Cluj pentru reacţiile violente de la meciul cu Astra

Antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu, a fost sancţionat de Federaţia Română de Fotbal

Pe lângă antrenorul Dan Petrescu au mai fost sancţionaţi secretarul general Ioan Ivaşcu şi jucătorii Andrei Vâtcă, Adrian Păun şi Malico Paulino.

”FC ASTRA GIURGIU vs. FC CFR 1907 CLUJ – Incidente – În baza art. 83.7 din RD, cu aplicarea art. 12, 14 bis şi 15 din RD se sancţionează clubul FC Astra Giurgiu cu “Avertisment” şi i se aplică o penalitate sportivă de 5.000 lei; În baza art. 52.1.b din RD, se sancţionează dl. Ivaşcu Ioan, secretar general al FC CFR 1907 Cluj, cu suspendare pentru două luni şi i se aplică o penalitate sportivă de 13.600 lei; În baza art. 68.1 din RD, se sancţionează dl. Petrescu Dan, antrenor FC CFR 1907 Cluj, cu suspendare pentru două jocuri şi o penalitate sportivă de 2.300 lei; În baza art. 65.a din RD, se sancţionează dl. Petrescu Dan cu suspendare pentru patru jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 6.500 lei; În baza art. 45.1 din RD, dl. Petrescu Dan va efectua sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv suspendarea pentru patru jocuri şi o penalitate sportivă de 6.500 lei; În baza art. 65.a din RD, se sancţionează jucătorul Păun Adrian (FC CFR 1907 Cluj) cu suspendare pentru trei jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 6.000 lei; În baza art. 63.1.b, raportat la art. 63.2.4.a, se sancţionează jucătorul Vâtcă Andrei Cosmin (FC CFR 1907 Cluj) cu suspendare pentru trei jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 5.000 lei; În baza art. 63.1.g, coroborat cu art. 63.2.1 din RD, se sancţionează jucătorul Malico Paulino (FC CFR 1907 Cluj) cu suspendare pentru un joc şi o penalitate sportivă de 740 lei”, a fost comunicatul publicat de Liga Profesionistă de Fotbal.

În minutul 42 al partidei dintre Astra şi CFR Cluj, la scorul de 1-1, Dan Petrescu a avut o reacţie nervoasă la un fault comis de Pereira. Sebastian Colţescu l-a sancţionat cu cartonaşul galben pe fotbalistul oaspeţilor, iar antrenorul campioanei nu a putut accepta.

Petrescu a reacţionat violent şi a gesticulat în direcţia centralului. Printre cuvintele adresate s-au numărat şi câteva jigniri, iar al patrulea arbitru s-a sesizat şi i-a indicat lui Colţescu să-l elimine pe antrenorul CFR-ului.

Colţescu a venit în faţa băncii lui CFR Cluj, i-a arătat cartonaşul roşu, dar antrenorul nu s-a potolit. Jignirile i s-au citit pe buze, iar acesta a plecat, în minutul 43, spre vestiare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici