Dan Petrescu: Mircea Sandu spune că am cerut mulţi bani, dar asta nu înseamnă că e şi adevărat

Antrenorul formaţiei Dinamo Moscova, Dan Petrescu, a declarat, luni, la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă, că preşedintele FRF Mircea Sandu poate să afirme că a cerut un salariu mare pentru a accepta funcţia de selecţioner în iunie 2011, "dar asta nu înseamnă că e şi adevărat".

147 afișări
Imaginea articolului Dan Petrescu: Mircea Sandu spune că am cerut mulţi bani, dar asta nu înseamnă că e şi adevărat

Dan Petrescu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Rugat să comenteze afirmaţia lui Mircea Sandu conform căruia Victor Piţurcă este acum selecţioner pentru că la acea dată el a cerut un milion de euro pentru a accepta, Dan Petrescu a spus: "Aşa spune el (n.r. - Mircea Sandu), dar nu înseamnă că e şi adevărat".

Dan Petrescu nu regretă că nu este acum antrenorul reprezentativei României. "Nu vreau să comentez ce spune preşedintele federaţiei. Nu îmi pare rău că nu am venit la naţională, acum sunt la o echipă mare (n.r. - Dinamo Moscova)", a menţionat Petrescu.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, declarase, la 24 aprilie, într-o conferinţă de presă, că atunci când l-a numit pe Piţurcă în funcţie i-a oferit lui Dan Petrescu un salariu de 400.000 de euro dar acesta a refuzat. "Dan Petrescu a vrut un milion de euro. Ce ne ascundem? Eu am purtat discuţii cu Dan Petrescu, i-am spus că pot să-i ofer 400 de mii de euro, iar el mi-a spus «Domnul preşedinte eu am un milion aici, daţi-mi şi mie 800 de mii». Nu pot să-i dau 800 de mii că nu am de unde", afirma atunci Sandu.

Petrescu susţine că Liga I rămâne fără echipele de tradiţie pentru că în fotbal sunt prea multe probleme şi oamenii de afaceri preferă să investească în alte domenii. "E păcat că au dispărut Craiova, Timişoara, acum Rapid. Nici Dinamo nu era prea bine, noroc că a venit domnul Negoiţă. Oamenii nu mai vin să bage bani în fotbal pentru că sunt prea multe probleme şi atunci preferă să facă altceva. Fotbalul trebuie mereu respectat, cei care bagă bani trebuie apreciaţi, dar la noi nu se întâmplă aşa ceva", a explicat antrenorul.

Tehnicianul regretă faptul că finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, se află acum în închisoare. "Ce pot să spun? Sunt foarte dezamăgit, îmi pare rău pentru el. E un om extraordinar, a băgat bani în fotbal. A fost o surpriză neplăcută pentru toată lumea", a precizat el.

Cu toate acestea, Petrescu susţine că Steaua poate ajunge în grupele Ligii Campionilor dacă jucătorii şi Laurenţiu Reghecampf rămân la echipă. "Nu a fost o surpriză câştigarea titlului pentru că a dominat de la început până la sfârşit, a meritat. Dacă vor rămâne cu aceiaşi jucători şi cu Reghecampf îi văd în Ligă, normal. Dacă rămân toţi sunt şanse foarte, foarte mari", a mai spus Dan Petrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici