Dan Petrescu: Nu contează vârsta unui jucător, ci mentalitatea

Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat într-un interviu acordat cotidianului The Sun că îi ţine din scurt pe jucătorii săi şi că pentru el nu contează vârsta unui juucător, ci doar mentalitatea lui.

52 afișări
Imaginea articolului Dan Petrescu: Nu contează vârsta unui jucător, ci mentalitatea

Dan Petrescu: Nu contează vârsta unui jucător, ci mentalitatea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pet Rescue", a titrat cotidianul The Sun, făcând un joc de cuvinte între numele tehnicianului român și cuvântul "rescue" (salvare).

"Le-am spus băieţilor că mă simt îndatorat față de acest club, dar şi ei trebuie să se simtă îndatorați față de mine, față de club, chiar față de ţară. Rezultatul de la Glasgow arată că au înţeles motivaţia de la antrenamente. Am stilul meu de lucru. Nu dau amenzi, dar jucătorii ştiu că trebuie să tragă tare sub comanda mea. Dacă nu îndeplinesc bine exerciţiile, mai fac. Ţin evidenţa prestației fiecăruia la antrenamente. Dinu Todoran a venit să-mi mulțumească. Când a ajuns la Unirea, se întreba cum să alerge el aşa la vârsta lui. La mine nu contează ce vârstă ai, doar mentalitatea", a explicat Petrescu.

Dan Petrescu a precizat că multă lume se îndoiește că un jucător mai poate progresa duă 30 de ani

"Uitaţi-vă însă la mine, eu sunt cel mai bun exemplu. Cea mai fastă perioadă a carierei mele a fost între 29 și 33 de ani, când jucam la Chelsea. Doctorul le dă jucătorilor cafea și ciocolată înainte de meci, pentru a-i ajuta să se relaxeze și să aibă un plus de energie", a comentat el, adăugând: "Cred că am fost al treilea pe lista Federației Poloneze pentru postul de selecționer, am oferte și din Italia, dar adevărul e că nu plec de la Unirea".

Mijlocașul Tiberiu Bălan a vorbit despre antrenorul Dan Petrescu.

"Ne-a învăţat să câștigăm. E nebun după fotbal. E foarte implicat în tot felul de detalii care pentru alţii ar putea părea nesemnificative. Spre exemplu, ne spune să bem doar apă plată. Dacă eşti prins cu suc, ai dat de belea. Apoi, dacă vrei ghete, în niciun caz nu ai voie unele colorate. Spune că nu poate accepta lucruri imature și că jucătorii ar trebui să poarte doar ghete negre. Până a venit el la Urziceni nu cred că echipa a realizat ce înseamnă să dai totul pe teren. E un antrenor dur, dar spune că jucătorii români fac treabă doar cu biciul. Şi are dreptate", a spus Bălan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici