Daniel Pancu, prins conducând băut (Video)

Fostul jucător rapidist Daniel Pancu s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins băut, de poliţiştii ieşeni, în noaptea de duminică spre luni, la volanul unui autoturism, acesta având o alcoolemie de 1,36 miligrame/litru în aerul expirat.

475 afișări
Imaginea articolului Daniel Pancu, prins conducând băut (Video)

Daniel Pancu, prins conducând băut

Potrivit unor surse din Poliţie, Daniel Pancu, jucător la echipa rusă Terek Groznîi, se afla la volanul unui autoturism Infiniti. El a fost oprit de un echipaj de Poliţie în jurul orei 1.20, deoarece a intrat pe strada Sălcilor, dintr-un cartier ieşean, care avea accesul interzis.

Pentru că mirosea puternic a alcool, poliţiştii i-au solicitat să sufle în etilotest. Astfel, s-a constatat că fotbalistul conducea deşi avea o alcoolemie de 1,36 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

Sursele citate au precizat că fotbalistul s-a "conformat total" procedurilor în astfel de cazuri şi a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge, pentru stabilirea exactă a aloolemiei.

Poliţiştii i-au reţinut fotbalistului permisul de conducere, eliberându-i în schimb o dovadă fără drept de a conduce şi i-au întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Medic ieşean: La o alcoolemie de 1,36 mg în aerul expirat apar diverse tulburări

"Gândiţi-vă că la Poliţie alcoolemia de 0,8 este limita penală. Nu putem vorbi de comă alcoolică, pentru că aceasta se instalează la o concentraţie de peste 1,5 - 2 mg, dar putem vorbi de tulburări, în principal de o scădere a concentraţiei", a declarat medicul Dan Petrea, purtătorul de cuvânt al Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi.

Ea a adăugat că este greu de estimat cantitatea de alcool consumată de un şofer pentru a ajunge la o alcoolemie de 1,36.

"Poate fi doar o sticlă cu bere consumată dacă şoferul respectiv n-a mâncat nimic. Cum la fel de bine poate fi şi o cantitate mare de alcool, dacă între timp, persoana respectivă a mâncat suficient şi nu s-a urcat imediat la volan. Totul depinde de organism, iar când vorbim de sportivi rezistenţa este mai mare", a explicat medicul ieşean.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Iaşi, Virgnia Pralea, a declarat că pe numele fotbalistului echipei Terek Groznîi, Daniel Pancu, a fost întocmit dosar penal şi i-a fost reţinut permisul de conducere, el riscând o pedeapsă între un an şi cinci ani de închisoare în cazul în care va fi găsit vinovat.

"Fotbalistul Pancu a fost identificat de o patrulă a Poliţiei Rutiere în zona CUG din Iaşi, care l-a oprit în trafic. A avut un comportament civilizat şi nu au existat probleme atunci când a fost testat cu aparatul allcooltest", a declarat pentru MEDIAFAX, Virginia Pralea.

Ea a mai spus că pe numele fotbalistului Daniel Pancu s-a întocmit dosar penal, fiindu-i, totodată, reţinut permisul de conducere.

"Dosarul va merge în instanţă, iar dacă va fi găsit vinovat Pancu riscă o pedeapsă cuprinsă între un an şi cinci ani de închisoare", a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici