Dansul la bară şi Padelul, două noi sporturi recunoscute oficial de Ministerul Sportului

Ministerul Sportului a anunţat luni că în Monitorul Oficial al României nr. 760, din data de 29 iulie 2022, au fost publicate ordinele de ministru prin care s-a recunoscut practicarea oficială în România a două noi ramuri sportive: Pole Sport – Sportul la Bară şi Padelul.

523 afișări
Imaginea articolului Dansul la bară şi Padelul, două noi sporturi recunoscute oficial de Ministerul Sportului

Sportul la Bară este un sport care combină gimnastica artistică şi acrobaţia, executate pe o bară verticală, iar Padelul se joacă în echipe de câte două persoane, pe un teren asemănător celui de tenis, dar cu pereţi de sticlă, se specifică în comunicatul ministerului.

Dacă Pole Sport – Sportul la Bară necesită agilitate, forţă, echilibru, anduranţă şi flexibilitate, fiind accesibil preponderent sportivilor foarte bine antrenaţi, Padelul are o mai mare deschidere către sportul de masă şi se bucură de popularitate în rândul familiilor sau al grupurilor de prieteni, datorită uşurinţei cu care se practică.

Pole Sport include elemente artistice, dar este bazat mai mult pe mişcări atletice şi merit tehnic, fiind evaluat pe baza unui Cod de Punctaj original, în conformitate cu sporturi standard olimpice, precum săriturile în apă, patinajul pe gheaţă şi gimnastica ritmică.

Padelul cuprinde un ansamblu de exerciţii fizice complexe care angrenează atât partea inferioară cât şi cea superioară a corpului, fiind un sport care combină tenisul cu squash-ul şi care pune accent pe efort fizic, socializare şi relaxare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici