Darren Cahill: Nu pot spune cu siguranţă dacă voi mai antrena anul viitor, dar în acest caz Simona va fi prima persoană cu care voi colabora

Darren Cahill, celebrul fost antrenor al Simonei Halep, nu este total sigur că va mai antrena sportivi în 2020, dar Simona Halep este prima sa variantă în cazul în care îşi va continua activitatea. Secretul unui bun antrenor este atenţia la ce­rin­ţele sportivului cu care colaborează, a ex­plicat Darren Cahill, în cadrul eve­ni­men­tului SportsFes­tival, organizat la Cluj în luna iunie a acestui an.

5858 afișări
Imaginea articolului Darren Cahill: Nu pot spune cu siguranţă dacă voi mai antrena anul viitor, dar în acest caz Simona va fi prima persoană cu care voi colabora

„Nu pot spune cu siguranţă dacă voi mai antrena anul viitor, dar în acest caz Simona va fi prima persoană cu care voi colabora. Cred că în postura de atrenor trebuie să faci totul pentru a ajuta sportivul. Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o ca antrenor e să asculţi. Cel mai important lucru pe care îl poţi face ca antrenor e să antrenezi sportivul din perspectiva lui, nu a ta”, a declarat Daren Cahill, în cadrul evenimen­tului desfăşurat la Cluj în luna iunie a acestui an.

Relaţia celor doi oameni care au scris istorie în tenisul românesc este una foarte echilibrată, din punctul de vedere al celebrului antrenor. „Ca să faci asta trebuie să vezi în ce direcţie vrea să meargă omul pe care vrei să îl antrenezi şi ai nevoie de timp pentru a pune întrebările potrivite, care vor crea rezultatele dorite. Eu şi Simona ne întelegem foarte bine, putem vorbi despre multe teme. Există încredere şi respect între noi şi sunt sigur că şi oamenii din jur observă acest lucru”, a mai spus antrenorul în cadrul SportsFes­tival.

Faţă de momentul când a devenit el sportiv profesionist, în 1984, Darren Cahill apreciază că astăzi sumele de zeci de milioane de euro la care s-a ajuns astăzi în tenisul profesionist mondial ar trebui si meargă mai mult către baza clasamentului, pentru ca mişcarea sportivă şi tenisul profesionist să se dezvolte în continuare.

Darren Cahill a povestit că a învăţat cel mai mult despre meseria de antrenor şi cum să transmită încredere jucătorilor de la tatăl său, fost jucător şi antrenor de fotbal de top din Australia.

„La 9-10 ani stăteam în preajma lui când le vorbea jucătorilor. Le vorbea, le vorbea tot timpul, reuşea să le dea încredere, să-i înţeleagă. Cel mai important este să fii foarte atent la omul din faţa ta, să vezi ce are nevoie să mearge mai departe”, a spus Cahill.

El a mai relatat un episod tensionat din perioada când a antrenat-o pe Simona Halep, când după câteva semifinale/finale pierdute a realizat că pune prea multă presiune. “Un membru al echipei noastre, preparatorul fizic Teo Cercel, mi-a spus: «este doar o fată de 1,68 metri înălţime. Cât poate să ducă?» ŞI atunci mi-am dat seama că sunt şi rezultate importante, dar mai important este să asculţI omul. ŞI ne-am relaxat, iar apoi a venit şi Roland Garros”, a spus Cahill.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici