David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot de la Roma

După ce a câştigat medalia de aur la 100 m liber, cu record mondial absolut şi cea de la 200 m liber cu record mondial de juniori, David Popovic s-a calificat şi în finala probei de 400 m liber de la Campionatul European de la Roma, însă s-a retras din concurs.

7500 afișări
Imaginea articolului David Popovici  s-a retras din finala probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot  de la Roma

David Popovici s-a calificat în finala probei de 400 m liber la europenele de la Roma

UPDATE 12:48 Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de nataţie seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare care l-ar fi avut în finală şi dorinţa de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiţie foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii, transmite Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.
 
UPDATE 12:44 Tânărul sportiv s-a retras de la proba de miercuri seară. Din informaţiile obţinute de corespondentul GSP la Roma, campionul european la 100 şi 200 de metri liber a invocat faptul că se simte obosit. Cursa de 400 oricum nu era un obiectiv pentru David şi antrenorul lui.  Popovici a urmărit mai mult să se testeze la nivel internaţional în această probă, la care a participat în premieră. 
 

Tânărul sportiv s-a retras din concurs.Din informaţiile obţinute de corespondentul GSP la Roma, campionul european la 100 şi 200 de metri liber a invocat faptul că se simte obosit. Cursa de 400 oricum nu era un obiectiv pentru David şi antrenorul lui.  Popovici a urmărit mai mult să se testeze la nivel internaţional în această probă, la care a participat în premieră. 

Anturajul lui Popovici a lăsat de înţeles iniţial că participarea la această probă va fi tratată mai mult ca un antrenament. Cu toate acestea, el s-a calificat cu al 4-lea timp al seriilor, din sesiunea de dimineaţă a competiţiei.

El a concurat în prima serie, cu alţi doi înotători pe care i-a depăşit fără probleme, cu timpul de 3:47.99 minute, timpul său nefiind depăşit de niciunul din concurenţii din seriile 2, 3 şi 4.

Abia în ultima serie, trei dintre favoriţii probei au reuşit să coboare sub timpul lui Popovici, care nu este un specialist al acestei probe.

Cel mai bun timp a fost obţinut de germanul Henning Muehlleitner (3:46.79), urmat de compatriotul Lukas Maertens (3:47.38) şi de elveţianul Antonio Djakovic (3.47.67).

Finala are loc miercuri seara, de la ora 19.53.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici