De ce s-a prăbuşit elicopterul în care se afla starul NBA Kobe Bryant. Noi detalii anunţate de anchetatori

  • Anchetatorii au declarat marţi că pilotul a zburat printre nori groşi, încălcând standardele federale care îi cereau să aibă vizibilitate.
  • Pilotul s-a dezorintat chiar înainte ca elicopterul în care se afla starul NBA Kobe Bryant, fiica sa şi alţi şapte pasageri să se prăbuşească.
  • Nu a existat niciun semn de defecţiune mecanică a elicopterului.
2378 afișări
Imaginea articolului De ce s-a prăbuşit elicopterul în care se afla starul NBA Kobe Bryant. Noi detalii anunţate de anchetatori
Anchetatorii au declarat marţi că pilotul a zburat printre nori groşi, încălcând standardele federale care îi cereau să aibă vizibilitate în direcţia în care se îndreaptă. Astfel, el s-a dezorintat chiar înainte ca elicopterul în care se afla starul NBA Kobe Bryant, fiica sa şi alţi şapte pasageri să se prăbuşească, relatează The Guardian.
 
Pilotul Ara Zobayan ar fi trebuit să zboare în conformitate cu regulile vizuale de zbor, ceea ce însemna că trebuia să poată vedea unde se îndreaptă, a declarat Robert Sumwalt, preşedintele Comitetului Naţional pentru Siguranţă în Transporturi (NTSB), în timpul unei audieri, pentru a elucida cauzele care au provocat accidentul.
 
Zobayan a urca brusc şi aproape că a străpuns norii, apoi elicopterul Sikorsky S-76 a coborât şi a plonjat pe dealurile din sudul Californiei. Elicopterul nu dispunea de aşa-numitele dispozitive de înregistrare „cutie neagră”, care nu erau necesare.
 
Nu a existat niciun semn de defecţiune mecanică a elicopterului, a spus NTSB.
 
Anchetatorii federali au spus că Zobayan, un pilot cu experienţă care a zburat adesea cu Bryant, ar fi putut „percepe greşit” unghiurile în care cobora şi a făcut manevre greşite, care pot apărea în condiţii de vizibilitate redusă, atunci când piloţii nu îşi pot da seama unde este solul sau în ce direcţie se îndreaptă aeronava.
 
Înainte de prăbuşire, pilotul a anunşat turmul de control că elicopterul urcă şi aproape a trecut de plafonul de nori. Anchetatorii NTSB au precizat că aeronava vira de fapt şi începea să coboare cu o viteză mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici