De ce sunt interzişi Medvedev şi Sabalenka la Wimbledon. Explicaţia preşedintelui turneului

Preşedintele turneului de la Wimbledon, Ian Hewitt, a declarat că organizatorii concursului nu au avut „nicio alternativă viabilă” după ce guvernul britanic a stabilit modul în care se pot organiza evenimentele sportive la care participă sportivi din Rusia sau Belarus, după invazia din Ucraina.

1981 afișări
Imaginea articolului De ce sunt interzişi Medvedev şi Sabalenka la Wimbledon. Explicaţia preşedintelui turneului

De ce sunt interzişi Medvedev şi Sabalenka la Wimbledon. Explicaţia preşedintelui turneului

„Am analizat îndelung opţiunile disponibile. Acestea sunt, de fapt, două opţiuni: să refuzăm înscrierile sau să permitem înscrierile, dar numai cu declaraţii specifice (că sunt împotriva invaziei Ucrainei - n.r.) din partea jucătorilor, fiecare individual”, a spus Ian Hewitt, citat de Sky News.

Acesta afirmă că a luat în considerare mai mulţi factori, iar după o analiză îndelungată şi atentă, s-a ajuns la două concluzii ferme.

„În primul rând, chiar dacă am accepta înscrieri (de la jucători ruşi şi belaruşi - n.r.) cu declaraţii scrise, riscul este ca succesul sau participarea lor să fie folosite în beneficiul maşinăriei de propagandă a regimului rus, ceea ce nu am putea accepta. În al doilea rând, avem datoria de a ne asigura că nicio acţiune nu ar trebui să pună în pericol jucătorii sau familiile lor. Înţelegem şi regretăm profund impactul pe care acest lucru îl va avea asupra tuturor persoanelor afectate”, a mai spus preşedintele turneului de la Wimbledon.

Decizia îi afectează pe Daniil Medvedev, numărul doi mondial la masculin, şi pe Aryna Sabalenka, numărul patru mondial la feminin, care nu vor avea voie să joace.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
wimbledon,
rusia,
război

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici