De la Villarreal la Villa! Unai Emery revine în Premier League ca înlocuitor al lui Gerrard

Aston Villa l-a numit pe Unai Emery în funcţia de antrenor principal, după ce l-a demis săptămâna trecută pe Steven Gerrard. Spaniolul a câştigat prima Europa League pentru Villarreal în 2021 şi se întoarce în Anglia pentru a doua oară după, ce a condus-o pe Arsenal.

214 afișări
Imaginea articolului De la Villarreal la Villa! Unai Emery revine în Premier League ca înlocuitor al lui Gerrard

De la Villarreal la Villa! Unai Emery revine în Premier League ca înlocuitor al lui Gerrard

Aston Villa l-a numit pe Unai Emery în funcţia de antrenor principal după ce l-a demis săptămâna trecută pe Steven Gerrard. El va prelua postul de pe Villa Park pe 1 noiembrie, după ce formalităţile pentru permisul de muncă vor fi finalizate.

Emery părăseşte Villarreal după ce a obţinut un succes fără precedent cu echipa spaniolă. El a câştigat Europa League 2020/21, înainte de a ajunge în semifinalele Ligii Campionilor în sezonul trecut, unde au pierdut în cele din urmă la Liverpool.

Acesta va fi al doilea său stagiu în Anglia, după o perioadă sub aşteptări la Arsenal, unde a fost concediat după 18 luni. A ajuns în finala Europa League, dar tunarii au fost învinsă cu 4-1 de rivalii de la Chelsea la Baku. El a mai condus PSG, unde a câştigat o dată Ligue 1.

Într-o declaraţie privind numirea lui Emery, Aston Villa a scris: „Aston Villa este încântată să anunţe numirea lui Unai Emery ca nou antrenor principal al clubului".

Villarreal i-a urat succes lui Emery, subliniind realizările sale în timpul petrecut la club. Aceştia au mai spus:

„Emery a intrat în istoria Villarreal CF pentru că a devenit primul antrenor care a câştigat un titlu cu clubul, UEFA Europa League, precum şi pentru realizarea istorică de a ajunge în semifinalele Ligii Campionilor anul trecut şi de a ajuta echipa să se califice în competiţiile europene pentru două sezoane consecutive."

Întrucât va prelua funcţia abia la 1 noiembrie, primul meci al lui Emery va fi împotriva lui Manchester United, echipa pe care a învins-o pentru a câştiga Europa League cu Villarreal.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici