De neoprit! David Popovici se impune şi la proba de 200 m liber la Sette Colli Trophy

Înotătorul român David Popovici s-a impus în finala probei de 200 m liber, la cea de-a 59-a ediţie a competiţiei internaţionale Sette Colli Trophy.

3195 afișări
Imaginea articolului De neoprit! David Popovici se impune şi la proba de 200 m liber la Sette Colli Trophy

De neoprit! David Popovici se impune şi la proba de 200 m liber la Sette Colli Trophy

În finală, tânărul înotător român a încheiat cursa în frunte, cu un timp notabil de 1:45,49 secunde.

Această performanţă se adaugă succesului din ziua precedentă, Când Popovici a obţinut o victorie şi în proba de 100 de metri liber, stabilind un nou record pentru competiţie, cu un timp de 48,10 secunde.

La finalul cursei, Popovici a subliniat faptul că pregătirea sa pentru Campionatele Mondiale de la Fukuoka decurge conform planului.

Duminică, campionul mondial şi european a impresionat din nou în proba de 200 de metri liber, dominând seria preliminară, pe care a încheiat-o cu un timp de 1:47,99 secunde, clasându-se pe locul patru în runda de calificări semifinală.

În finală, deşi a concurat pe culoarul 6, a condus cursa de la început până la sfârşit, asigurându-şi o victorie meritată cu un timp excelent de 1:45,49 secunde.

Pe podium, alături de Popovici, s-au clasat Thomas Dean din Marea Britanie (1:46,86 secunde) şi Stefano Di Cola din Italia (1:46,90 secunde).

Performanţa lui David Popovici este cu mult sub cel mai bun timp personal pe care l-a obţinut anterior la distanţa de 200 de metri liber, şi anume 1:42,97 secunde, timp cu care a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene din anul precedent, desfăşurate tot în Roma.

În 2023, românul nu a reuşit să coboare sub limita de 1:45 la această probă.

Următorul obiectiv este reprezentat de Campionatele Mondiale din Japonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici