Decizia WTA de a suspenda toate turneele din China este încă un mister în ţară. Statul, presa şi platformele sociale au cenzurat complet subiectul

  • Preşedintele WTA, Steve Simon nu vede cum le poate cere sportivelor să participe la turnee în China, atâta timp cât Peng nu are voie să comunice liber
  • În China, nu există ştiri despre această decizie, nicio discuţie publică cu privire la motivul anulării, iar niciun fan al tenisului nu şi-a exprimat opinia în legătură cu acest subiect.
1208 afișări
Imaginea articolului Decizia WTA de a suspenda toate turneele din China este încă un mister în ţară. Statul, presa şi platformele sociale au cenzurat complet subiectul

Decizia WTA de a suspenda toate turneele din China este încă un mister în ţară. Statul, presa şi platformele sociale au cenzurat complet subiectul

WTA, asociaţia de Tenis pentru Femei, a anunţat că suspendă turneele de tenis feminin organizate în China, în semn de sprijin pentru jucătoarea Peng Shuai. Preşedintele WTA, Steve Simon nu vede cum le poate cere sportivelor să participe la turnee, atâta timp cât Peng nu are voie să comunice liber şi, se pare, că fost supusă unor presiuni pentru a renunţa la acuzaţiile de abuz sexual.
 
În schimb, în China, nu există ştiri despre această decizia WTA, nicio discuţie publică cu privire la motivul anulării, iar niciun fan al tenisului din China nu şi-a exprimat opinia în legătură cu acest subiect.
 
În opoziţie cu tăcerea generală a oamenilor, mass-media - controlată de guvernul chinez-  a atacat printr-o postare publicată pe Twitter, WTA şi a acuzat-o că a exagerat doar pentru a susţine atacul Occidentului asupra sistemului chinez: „Ce ironic că speră să folosească această naraţiune pentru a convinge comunitatea internaţională”.
 
Peng Shuai l-a acuzat public pe fostul vicepremier Zhang Gaoli de agresiune sexuală pe reţelele de socializare pe 2 noiembrie. Răspunsul imediat al autorităţilor a fost să îi şteargă postarea şi să cenzureze orice acuzaţie.
 
Dispariţia prelungită a lui Peng a determinat comunitatea internaţională să ceară răspunsuri cu privire la locaţia şi stare ei. Ca răspuns, angajaţii presei de stat au publicat o serie de fotografii şi videoclipuri, ca "dovada că jucătare este bine". 
 
Aceeaşi abordare a fost aplicată din nou joi, când WTA a anunţat suspendarea imediată a tuturor turneelor din China, inclusiv Hong Kong, din cauza situaţiei. În timp de pe Twitter presa de stat a atacat decizia pe platformele de socializare chineze subiectul a fost cenzurat.
 
Pentru experţii care au monitorizat şi analizat mult timp eforturile de propagandă ale Chinei, această pistă paralelă, aparent bine păzită infirmă o realitate mai haotică :„Am putea vorbi aici despre o strategie în două direcţii, despre modul în care China a impus tăcerea completă acasă, în timp ce împinge o naraţiune în exterior, despre amestecul jurnaliştilor şi politizarea sportului” a declarat David Bandurski, directorul China Media Project.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici