Dedu: Premiile medaliatelor cu bronz la CM din Danemarca vor fi mărite substanţial de Guvern

Primele jucătoarelor din lotul echipei naţionale de handbal feminin al României, medaliate cu bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, vor fi suplimentate de Executiv, a declarat, marţi, la sosirea în ţară a handbalistelor tricolore, preşedintele FRH, Alexandru Dedu.

906 afișări
Imaginea articolului Dedu: Premiile medaliatelor cu bronz la CM din Danemarca vor fi mărite substanţial de Guvern

Dedu: Premiile medaliatelor cu bronz la CM din Danemarca vor fi mărite substanţial de Guvern (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"În şedinţa de guvern de miercuri se va aproba o mărire substanţială a primei", a declarat Dedu, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Alexandru Dedu a mneţionat că şi sponsorii federaţiei le vor premia pe jucătoare.

Şeful Federaţiei Române de Handbal a precizat că premierul Dacian Cioloş ar fi vrut să fie prezent la sosirea "tricolorelor", dar nu a dorit să politizeze succesul sportivelor. "Nu este un rezultat uşor de obţinut. Nu este un rezultat adecvat momentului. Să obţii o medalie la un Campionat Mondial într-un sport de echipă este foarte dificil, costă, durează, iar acest rezultat este confirmarea faptului că şcoala românească de handbal a fost, este şi va fi. Un rezultat la jocurile de echipă este încununarea multor factori, o selecţie bună, o pregătire bună, o mentalitate sănătoasă, o ştiinţă a jocului. Ca să aduni 17 jucătoare, staf tehnic să gândească la fel este greu, este enorm de greu. Acest rezultat este o gură de oxigen şi vreau să fie tratat ca atare. Am avut o convorbire cu domnul prim-ministru, care mi-a spus că şi-ar fi dorit să fie aici, dar nu a vrut să asocieze partea politică cu acest rezultat. Nu cred că există un cadou mai frumos făcut României în aceste momente în care avem foarte puţine arii de activitate în care să fim în primi trei. Sperăm din tot sufletul să ne calificăm la Olimpiadă. Fetele ne-au demonstrat imposibilitatea de a ceda, au fost contestate. Este o lecţie pentru noi toţi să îi iubim pe cei care ne reprezintă", a afirmat Dedu.

Potrivit legii, premiul pentru medalia de bronz câştigată de handbalistele României este de 14.800 de lei pentru fiecare jucătoare, ministrul Sportului, Elisabeta Lipă, declarând, duminică, pentru MEDIAFAX că acesta poate fi dublat şi că a discutat cu premierul Dacian Cioloş şi în vederea unor suplimentări peste suma dublată.

"Premiul cuvenit pentru medalia de bronz mondială este de 14.800 de lei. Conform legii, locurile 1-3 la Mondiale se pot dubla, premierea fiind prevăzută de HG 1447, cu completare 888. Am vorbit cu premierul Dacian Cioloş să găsim soluţii şi peste suma prevăzută prin lege, care oricum va fi dublată. De asemenea, pentru Cristina Neagu, care în acest moment este golgheterul Campionatului Mondial, vom căuta soluţii să fie recompensată în plus", a declarat Lipă pentru MEDIAFAX.

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, duminică, la Herning, medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31-22 (15-8), tricolorele obţinând o medalie mondială după 10 ani şi prima de bronz din istorie.

Dedu: Cristina Neagu e briliantul din fruntea coroanei

Preşedintele FR de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, luni noapte, la sosirea lotului echipei naţionale din Danemarca, de la Campionatul Mondial, că jucătoarea Cristina Neagu reprezintă briliantul din fruntea unei coroane, aşa cum a numit selecţionata feminină.

"Pentru mine finala a fost în semifinale. Nu ştiu dacă e cea mai potrivită întrebare dacă Cristina Neagu e cea mai bună jucătoare. Eu acum nu pot vorbi laudativ decât despre echipă. Cristina este briliantul din fruntea unei coroane, plină de aur şi nestemate. Mă deranjează comparaţia cu Messi, Cristina Neagu este unică, nu suportă comparaţie, şi nu este momentul să facem comparaţie între handbal şi fotbal", a spus Dedu.

Lotul echipei naţionale a României a ajuns luni noapte la Bucureşti, fiind aşteptat la salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă de ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, secretarul de stat în MTS, Carmen Tocală şi de preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, aflat în scaun cu rotile ca urmare a unui accident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici