Deflagraţie resimţită pe stadionul Soccer City din Johannesburg

Un "zgomot" îndepărtat a fost auzit de la centrul de presă situat la circa 400 de metri de stadion. O scurtă undă de şoc a fost apoi resimţită, până în interiorul stadionului unde se desfăşura o conferinţă de presă a FIFA.

56 afișări
Imaginea articolului Deflagraţie resimţită pe stadionul Soccer City din Johannesburg

Deflagraţie resimţită pe stadionul Soccer City din Johannesburg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia sud-africană a anunţat că zgomotul surd urmat de o undă de şoc care a cutremurat pământul, duminică, la Johannesburg, în zona stadionului Soccer City, a fost provocat de o explozie controlată la o fabrică de explozivi.

"Deflagraţia auzită şi resimţită nu este nimic altceva decât o explozie controlată la o fabrică locală de explozivi, care testa produse noi. Nu există daune sau răniţi, această explozie având loc sub stricta supraveghere a reprezentanţilor fabricii, la câţiva kilometri de stadionul Soccer City", se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Comitetul Local de Organizare al Cupei Mondiale (LOC) a anunţat iniţial că deflagraţia este legată de activitatea minieră din apropierea stadionului Soccer City.

Află aici care este programul Cupei Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici