Delegările se vor face în funcţie de gradul de rudenie, afacerile şi locul de muncă al arbitrilor

CCA a anunţat, miercuri, că delegările la partidele din Liga I, sezonul 2008-2009, se vor face ţinându-se cont de gradul de rudenie, afacerile şi locul de muncă al arbitrilor, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

16 afișări
Imaginea articolului Delegările se vor face în funcţie de gradul de rudenie, afacerile şi locul de muncă al arbitrilor

Delegările se vor face în funcţie de gradul de rudenie, afacerile şi locul de muncă al arbitrilor

Semnat de preşedintele CCA, Gheorghe Constantin, comunicatul prezintă criteriile care se vor respecta în delegarea arbitrilor:

a) Valoarea arbitrului, în condiţiile în care lotul "A" a fost împărţit în două grupe valorice

b) Gradul de dificultate al jocului

c) Forma sportivă şi starea de sănătate

d) Rotirea arbitrilor. Aceasta înseamnă că un arbitru nu va putea oficia de mai mult de două ori în tur şi de mai mult de două ori în retur (doar în cazuri extreme de trei ori în tur şi de trei ori în retur) la jocurile unei echipe. Mai mult, între cele două meciuri, distanţa va fi de minim trei etape.

e) Problemele deosebite pe care arbitrul le-a avut (sau le are) cu unul sau cu altul dintre cluburi

f) Gradul de rudenie al arbitrului cu oficiali ai echipelor

g) Afaceri ale arbitrului sau ale rudelor de gradul I ale acestuia cu firme implicate în activitatea unui club

h) Locul de muncă al arbitrului în prezent şi în ultimii doi ani, existând posibilitatea ca acesta să fie angajat al unei firme implicate în activitatea unuia sau a altuia dintre cluburi

i) Domiciliul. Un arbitru nu va putea oficia la jocuri ale echipelor din acelaşi judeţ, singura excepţie fiind reprezentată de Bucureşti, dar numai cu acordul echipei adverse, aspect care va trebui confirmat de fiecare club din provincie atât înaintea începerii ediţiei 2008-2009 a campionatului Ligii I, cât şi înaintea returului.

Conform comunicatului, în fiecare zi de luni care urmează disputării unei etape de campionat, membrii Biroului Executiv al Comisiei Centrale a Arbitrilor (compus din Gheorghe Constantin, Marcel Lică şi Nicolae Grigorescu) şi Dan Petrescu (membru al CCA) vor efectua analiza jocurilor din cadrul etapei respective, pe baza rapoartelor de observare (acestea vor fi trimise, obligatoriu, la CCA în termen de maxim 12 ore de la încheierea meciului în cauză) şi a imaginilor video.

Imediat după realizarea analizei, va fi alcătuit un lot restrâns de arbitri care vor putea conduce jocurile din etapa viitoare, dintre aceştia urmând să fie desemnaţi componentii celor nouă brigăzi. Cu alte cuvinte, înaintea fiecărei etape se va efectua o preselecţie dintre toţi componentii lotului a "A", după care se vor decide arbitrii delegaţi la etapa respectivă. În ceea ce priveşte propunerile, acestea vor fi făcute de Marcel Lică, Nicolae Grigorescu şi Dan Petrescu, cel care va decide fiind preşedintele CCA.

Membrii CCA s-au deplasat în ultima perioadă la fiecare dintre cele 18 echipe din Liga I, prezentând jucătorilor, antrenorilor şi oficialilor câte un DVD cu imagini privind comportamentul jucătorilor pe teren şi deciziile pe care arbitrul este obligat să le ia atunci când constată încălcări ale Legilor Jocului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici