Delegaţia României pentru JO de la Londra a fost prezentată în faţa sediului COSR

Delegaţia României ce va participa la Jocurile Olimpice de la Londra a fost prezentată, joi seară, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc pe esplanada din faţa sediului COSR, la eveniment fiind prezent şi preşedintele interimar Crin Antonescu.

465 afișări
Imaginea articolului Delegaţia României pentru JO de la Londra a fost prezentată în faţa sediului COSR

Delegaţia României pentru JO de la Londra a fost prezentată în faţa sediului COSR (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Au mai participat fostul tenisman Ion Ţiriac, vicarul Bucureştilor, delegatul personal al patriarhului Daniel, ambasadonul Marii Britanii, preşedintele COSR Octavian Morariu şi mai mulţi preşedinţi de federaţii.

"Misiunea noastră este să păstrăm şi să consacrăm sportul românesc în elita mondială. Drumul lor, al sportivilor, a fost presărat cu greutăţi, însă nu s-au plâns niciodată. Londra-2012 este încă un prilej de a dovedi cine suntem", a declarat Octavian Morariu.

Preşedintele interimar Crin Antonescu s-a adresat sportivilor prezenţi, felicitându-i pentru performanţa de a ajunge la JO. "E un privilegiu politic să fiu alături de dumneavoastră. E o emoţie cu totul secială. Am avut privilegiul de a fi ministru al Spotului şi să cunosc lumea sportului şi ştiu că nu există o onoare mai mare petnru un sportiv decât să-şi reprezinte ţara şi să-şi arate valoarea la Jocurile Olimpice. Vă felicit pentru că deja aţi câştigat onoarea de a reprezenta această ţară, de a fi pe acest Everest al sportului, care îl reprezintă JO. Prin sacridficiul dumneavoastră sunteţi o elită şi România are nevoie de toate elitele. Vă faceţi mereu datoria şi pentru asta vă muţumesc. Într-o ţară în cae ne e greu să ne unim, dumneavoastră sunteţi singurii care ne uniţi pentru scurt timp măcar", a spus Antonescu.

Crin Antonescu i-a înmânat apoi drapelul naţional portdrapelului României de la JO, tenismanul Horia Tecău.

Vicarul Bucureştior a făcut o rugăciune, a transmis binecuvântarea patriarhului şi a înmânat câte o iconiţă cu Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Jurământul sportivilor a fost rostit de spadasina Ana Maria Brânză, jurământul arbitrilor de Anca Grigoraş (gimnastică), şi jurămânul antrenorilor de Dan Toma (canotaj).

La final, Nicola a cântat o melodie dedicată echipei României la Jocurile Olimpice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici