DETALII despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher: Fostul pilot de Formula 1 a fost operat a doua oară. Ce spun medicii

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, care a fost rănit grav într-un accident la schi, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost operat pentru a doua oară, în noaptea de luni spre marţi, au anunţat medicii de la spitalul din Grenoble, în care este internat germanul.

3182 afișări
Imaginea articolului DETALII despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher: Fostul pilot de Formula 1 a fost operat a doua oară. Ce spun medicii

DETALII despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher: Fostul pilot de Formula 1 a fost operat a doua oară. Ce spun medicii

"S-au înregistrat semne de uşoară îmbunătăţire a presiuni intracraniene. Schumacher a fost operat pentru a doua oară, noaptea trecută", au precizat medicii, într-o conferinţă de presă susţinută marţi.

Intervenţia chirurgicală a durat două ore, iar conform medicilor Schumacher încă nu este în afara oricărui pericol.

"Schumacher rămâne în hipotermie terapeutică şi este tot în comă indusă", au mai spus medicii de la spitalul din Grenoble, care au menţionat că există "suişuri şi coborâşuri" în starea germanului, dar el este mai bine ca luni.

Medicii au precizat că orele următoare sunt cruciale în strategia terapeutică şi că un eventual transfer la alt spital este considerat "periculos". "Există încă hemoragie şi hematoame în creier şi considerăm situaţia critică, chiar dacă a existat o uşoară îmbunătăţire", au menţionat sursele citate.

De asemenea, medicii au menţionat că intervenţia chirurgicală le permite doctorilor care îl tratează pe fostul pilot să "câştige timp". "Orele următoare snt cruciale pentru strategia noastră terapeutică. Schumacher este ai bine decât ieri, dar nu se poate spune că e în afara pericolului. Situaţia poate evolua favorabil, dar poate evolua şi nefavorabil. Familia lui este în continuare aici, la fel şi medicul său german, care ne ajută foarte mult. Nu se pune problema acum să vorbim de a treia operaţie", au precizat reprezentanţii spitalului din Grenoble.

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, duminică, în staţiunea Meribel. Germanul a fost operat imediat prima dată la scurt timp după ce a fost transportat la spital. Medicii din Grenoble au precizat într-o primă conferinţă de presă, luni, că Schumacher este în stare critică, în comă indusă, suferind de leziuni craniene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici