Michael Schumacher, în stare critică după un accident de schi

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, care a suferit, duminică, un accident în staţiunea franceză Meribel, se află în stare critică, a anunţat Centrul Medical Universitar din Grenoble (CHU), unde este internat germanul.

13224 afișări
Imaginea articolului Michael Schumacher, în stare critică după un accident de schi

Michael Schumacher, în stare critică după un accident de schi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"El avea un traumatism cranian grav cu comă, la sosire, fiind necesară imediat o intervenţie chirurgicală", se arată într-un comunicat al CHU, în care se menţionează că Schumacher "rămâne în stare critică".

Comunicatul este semnat de profesorul Chabardes, neurochirurg, de profesorul Payen, şeful secţiei de anestezie-reanimare şi de directorul general adjunct al spitalului, Marc Penaud.

În urmă cu aproximativ trei ore, autorităţile din Meribel au anunţat că Schumacher a suferit un traumatism cranian grav, dar viaţa nu îi este în pericol.

Jandarmeria montană din Courcheval, care a intervenit după accidentul lui Schumacher, a precizat tot atunci că germanul a suferit "un traumatism cranian sever".

La scurt timp după anunţul autorităţilor din Meribel, ledauphine.com a notat însă că starea lui Schumacher s-a agravat şi că viaţa fostului pilot ar fi acum în pericol, iar ulterior a menţionat că germanul ar avea hemoragie cerebrală.

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, duminică, în staţiunea Meribel, conform postului de radio Europe 1, citat de L'Equipe. Potrivit presei germane, el schia alături de fiul său de 14 ani.

Presa franceză notează că la Grenoble a sosit medicul Gérard Saillant, neurolog din Paris si prieten apropiat al fostului pilot, la clinică aflândue-se şi soţia lui Schumacher, Corinna, şi copiii Gina Maria şi Mick.

Directorul general al staţiunii, Christophe Gernignon-Lecomte, a declarat pentru RMC că Schumacher era agitat dar conştient, după accident. "Nu ştiu cu adevărat gravitatea accidentării, deocamdată are loc o anchetă. El a căzut la 11.07, în afara pistei, la Meribel. Avea cască şi s-a lovit cu capul de o stâncă. Intervenţia a fost rapidă, la ora 11.15, el fiind transportat cu elicopterul la spital. Era şocat, puţin agitat, dar conştient. Probabil este un traumatism cranian, dar nu este grav", a afirmat Gernignon-Lecomte.

Michael Schumacher, care va împlini 45 de ani la 3 ianuarie, este septuplu campion mondial la Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). El a câştigat în carieră 91 de Mari Premii în 307 participări şi s-a retras din activitate în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici