Detalii puţin cunoscute despre cum a început cariera de antrenor a lui Edward Iordănescu: cu Audi lângă lanul de porumb

Pe când era doar fiul lui Anghel Iordănescu, actualul selecţionerul al naţionalei de fotbal a României, care sâmbătă i-a calificat pe tricolori la Euro 2024, era „fruntaş la sat”.

290 afișări
Imaginea articolului Detalii puţin cunoscute despre cum a început cariera de antrenor a lui Edward Iordănescu: cu Audi lângă lanul de porumb

Drumul în fotbal a început pentru Edy la Bolintin Deal

În 2010, la 27 de ani, fiul Generalului se pregătea să-şi înceapă cariera de tehnician la Bolintin Deal, după o carieră ratată ca fotbalist, cu episoade gen Rocar.

Din iarnă, băiatul lui Anghel Iordănescu urma să preia echipa giurgiuveană Bolintin Deal, din Divizia D. Iordănescu junior a trecut, într-un după-amiază de septembrie, pentru prima oară, pe la viitorul său loc de muncă.

„Nici nu ştiam să ajung aici”, glumea Edi, arătând spre terenul ascuns printre lanurile de porumb.

Cel mai tare din parcare

Maşina lui, un Audi, era cea mai scumpă dintre automobilele parcate la marginea suprafeţei de joc. Fostul junior al Stelei a asistat de pe margine la meciul amical Bolintin Deal-Ogrezeni, scor 4-3, refuzând să ia loc pe bancă.

După un alt episod excentric la Fortuna Câmpina, Edi Iordănescu şi-a început cu adevărat cariera profesionistă în 2013, la FCM Târgu Mureş, apoi au urmat episoadele Pandurii Tg. Jiu (2014-2016), ŢSKA Sofia (2016), Astra Giurgiu (2017-2018), CFR Cluj (2018), Gaz Metan Mediaş (2019-2020), CFR Cluj (2020-2021) şi FCSB (2021; la Steaua a fost şi „secundul” lui Ilie Dumitrescu), iar din 2022 îi pregăteşte pe tricolori.

„Încă nu sunt antrenor. Din iarnă voi veni la echipă”, promitea, în 2010, Edy, pentru evz.ro. Până la urmă, n-a mai ajuns la Bolintin Deal.

Formaţia din Bolintin juca într-un echipament roşu-galben, iar noii proprietari doreau să schimbe numele echipei în Steaua Bolintin. La echipa din Bolintin, Iordănescu jr. se pregătea să aibă de-a face cu „Bombistul”, „Brânză” şi „Căţeaua”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici