Dezsö Gyarmati, triplu campion olimpic la polo, a încetat din viaţă

Fostul sportiv Dezsö Gyarmati, considerat unul dintre cei mai mari poloişti ai tuturor timpurilor, a încetat din viaţă, la vârsta de 85 de ani, a anunţat, luni, Federaţia Ungară de Polo.

174 afișări
Imaginea articolului Dezsö Gyarmati, triplu campion olimpic la polo, a încetat din viaţă

Dezsö Gyarmati, triplu campion olimpic la polo, a încetat din viaţă (Imagine: Wikipedia)

Nãscut la 23 octombrie 1927, la Miskolc, Gyarmati a fost selecţionat de 108 ori în naţionala Ungariei, cu care a devenit triplu campion olimpic.

Dezsö Gyarmati este singurul sportiv ungar care a participat la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice şi a câştigat de fiecare dată o medalie. Gyarmati a obţinut aurul olimpic în 1952 la Helsinki, în 1956 la Melbourne şi în 1964 la Tokyo, medalia de argint în 1948, la Londra, şi medalia de bronz în 1960, la Roma.

El a devenit, în 1973, antrenorul selecţionatei Ungariei, câştigând şi în această calitate titlul olimpic în 1976, la Montreal, şi medalia de bronz la JO de la Moscova, în 1980.

După ce s-a retras din activitatea de antrenor, Gyarmati a intrat în politică. În 1990, el a fost ales deputat al partidului de centru-dreapta MDF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici