Dezvăluire importantă la 6 zile de la accidentul aviatic în care şi-a pierdut viaţa Kobe Bryant. Problema tehnică pe care o avea elicopterul

Kobe Bryant, legenda NBA, şi-a pierdut viaţa într-un tragic accident aviatic în urmă cu şase zile. Alături de acesta, în elicopter, se mai aflau 8 persoane printre care şi fiica sa Gianna, în vârstă de doar 13 ani.

4288 afișări
Imaginea articolului Dezvăluire importantă la 6 zile de la accidentul aviatic în care şi-a pierdut viaţa Kobe Bryant. Problema tehnică pe care o avea elicopterul

Dezvăluire importantă la 6 zile de la accidentul aviatic în care şi-a pierdut viaţa Kobe Bryant. Problema tehnică pe care o avea elicopterul

Potrivit Reuters, care citează un expert în aviaţie, elicopterul cu care zbura Kobe Bryant nu era certificat pentru zboruri în condiţie de minimă vizibilitate. De asemenea, potrivit pilotului consultat de Reuters, Kurt Deetz, nici pilotul aflat la manşă, Ara Zobayan, nu avea suficientă experienţă pentru a zbura în astfel de condiţii.

”Singurele posibilităţi prin care poţi să intri în nori sunt pe baza unui plan de zbor IFR sau din greşeală", a declarat Deetz pentru Reuters.

Şi investigaţia realizată de cotidianul New York Times a ajuns la aceeaşi concluzie. Elicopterul Sikorsky 76B nu dispunea de autorizaţiile şi certificatele necesare din partea FAA, organismul care reglementează zborurile civile în Statele Unite ale Americii.

Potrivit directivelor FAA, piloţii unor astfel de elicoptere trebuie să aibă o vizibilitate de minimum trei mile pentru a putea zbura. Societatea care deţinea şi opera elicopterul şi-a suspendat deja toate zborurile pentru o perioadă nedeterminată.




 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici