Dinamo nu a participat la şedinţa tehnică dinaintea derbiului cu Steaua

Niciun reprezentant al FC Dinamo nu a participat la şedinţa tehnică a derbiului cu Steaua, care a avut loc, joi, la sediul Jandarmeriei Române, din cauza faptului că oficialii stelişti au refuzat să acorde bilete gratuite pentru suporterii galeriei formaţiei "alb-roşii".

14 afișări
Imaginea articolului Dinamo nu a participat la şedinţa tehnică dinaintea derbiului cu Steaua

Dinamo nu a participat la şedinţa tehnică dinaintea derbiului cu Steaua (Imagine: Mediafax Foto)

La reuniunea de vineri au participat directorul general al Direcţiei de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Gavrilă Pop, secretar general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru, adjunctul Poliţiei Capitalei, Nicolae Marinescu, şi prefectul Capitalei, Mihai-Cristian Atănăsoaei.

FC Steaua refuză să acorde circa 1200 de bilete cu titlu gratuit suporterilor dinamovişti, reprezentând 5 la sută din capacitatea stadionului din Bulevardul Ghencea, deşi există un protocol semnat de reprezentanţii celor două grupări. Clubul organizator a motivat refuzul prin faptul că nu poate garanta siguranţa suporterilor în interiorul stadionului.

Conform regulamentului, clubul gazdă nu este obligat să acorde un număr minim de bilete, precizându-se doar faptul că "are obligaţia să pună la dispoziţie maximum 5 la sută din totalul biletelor". Secretar general al LPF, Valentin Alexandru, a caracterizat prevederea regulamentară drept "un viciu de regulament care probabil se va rezolva".

Referitor la protocolul semnat de cele două grupări, Alexandru spune că acesta nu obligă în niciun fel Steaua să acorde biletele gratuite: "Protocolul semnat între cele două nu este prevăzut în niciun înscris oficial al fotbalului românesc. În general, un protocol este un gentleman-agreement, care în mod normal ar trebui respectat".

Gavrilă Pop a declarat că peste 1.000 de reprezentanţi ai instituţiei pe care o conduce vor asigura ordinea la această partidă, dar a precizat că problema biletelor cade în responsabilitatea cluburilor: "Din cauza atmosferei care se creează în jurul acestui derbi, suntem obligaţi să folosim întregul obiectiv de jandarmi pe care îl avem la dispoziţie, de peste 1000 de jandarmi. Întregul dispozitiv al Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti va fi mobilizat nu numai la stadion, ci în toate punctele unde va fi nevoie. Problema biletelor cade în responsabilitatea cluburilor. Este o problemă pe care şi-o rezolvă cele două cluburi. Vreau să reamintesc faptul că de fiecare dată la acest derbi a fost această problemă, dar datorită înţelepciunii conducătorilor s-a rezolvat de fiecare dată. Sper să o rezolve pentru a nu mai genera alte dispute", a declarat Pop.

El a precizat, totodată, că unitatea de jandarmi este pregătită pentru o eventuală înţelegere privind acceptarea prezenţei fanilor dinamovişti în tribunele Stadionului Steaua. "Din punctul meu de vedere, nu este niciun fel de problemă de a veni galeria celor de al Dinamo la stadion. Noi am luat măsurile pe care noi le-am preconizat şi pe care legea ne permite ca să prevenim. Suntem pregătiţi şi am luat din start aceste măsuri. Noi ştim că galeria dinamovistă va veni la stadion, pentru că aşa a fost de fiecare dată. Şi acum suntem pregătiţi să însoţim galeria normală să ajungă la stadion", a adăugat Pop.

Reprezentantul Jandarmeriei a specificat faptul că efectivele pe care le are la dispoziţie nu pot garanta sută la sută siguranţa spectatorilor: "Nu am cum să garantez cuiva protecţie absolută, atât timp cât un individ ia o piatră şi o aruncă în capul altuia. Nu ai cum să eviţi acest lucru. Nu le pot spune bucureştenilor să lase copii să vină la stadion că sunt în deplină securitate. Trebuie să fiu responsabil şi să le spun că există pericole deosebite, pentru că există indivizi cu un comportament infracţional care se folosesc de acest prilej, care intră în galerii, se folosesc de ele să facă dezordine sau să lovească pe cineva. Facem un apel la părinţi să nu-şi lase copii nesupravegheaţi sau să fie antrenaţi în astfel de grupuri pentru că nimeni nu le poate garanta securitatea sută la sută."

Şi adjunctul Poliţiei Capitalei, Nicolae Marinescu, a precizat faptul că toate efectivele avute la dispoziţie vor fi "în stradă" cu ocazia acestei partide.

Derbiul Steaua - Dinamo se va disputa vineri, de la ora 21.00, pe Stadionul "Steaua", în etapa a XXX-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici