Dinamo şi Steaua, amendate de Comisia de Disciplină a FRF

Grupările Dinamo şi Steaua au fost amendate cu 80.000 de lei, respectiv 70.000 de lei de către Comisia de Disciplină a FRF, care a analizat, vineri, incidentele de la meciul dintre cele două echipe din etapa a XVI-a a Ligii I.

2 afișări
Imaginea articolului Dinamo şi Steaua, amendate de Comisia de Disciplină a FRF

Dinamo şi Steaua amendate de Comisia de Disciplină a FRF

Adrian Neguţ, membru în Comisia de Disciplină, a declarat, vineri, că nu s-au dictat alte sancţiuni împotriva celor două cluburi, deoarece organizatorii meciului au luat toate măsurile pentru "a le evita".

"80.000 de lei Dinamo şi 70.000 de lei Steaua, fără suspendări ale stadionului pentru că organizatorii au luat toate măsurile să le evite. S-au luat măsuri deosebite, s-au adus dovezi că au fost sancţionaţi mulţi suporteri. Condiţiile în care s-a desfăşurat meciul şi măsurile luate au dus la această măsură, care are ca idee şi protecţia spectatorilor care vor să meargă la meci. La acest moment, această sancţiune este cea mai potrivită", a spus Neguţ, care a precizat că cele două cluburi pot face apel.

De la şedinţa de vineri a lipsit preşedintele Comisiei de Disciplină, Daniel Marin Cernat.

După meciul Steaua - Dinamo, scor 1-0, un număr de 434 de persoane au fost reţinute de jandarmi pentru identificare, fotografiere şi amprentare, pentru 12 au fost întocmite dosare penale pentru distrugere şi violenţe, iar 70 au fost amendate după incidentele care au avut loc, sâmbătă, înaintea şi în timpul partidei. Meciul a fost întrerupt de trei ori, în total aproximativ zece minute, din cauza incidentelor provocate de suporterii celor două formaţii, care au aruncat cu fumigene şi torţe în teren, vizibilitatea devenind inexistentă. De asemenea, un conflict violent a existat şi în afara stadionului între fanii stelişti şi forţele de ordine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici