Director de securitate FIFA: Avem nevoie de ajutor pentru a lupta împotriva trucării meciurilor

Ralf Mutschke, director de securitate în cadrul FIFA, a declarat, luni, că forul mondial este foarte implicat în lupta împotriva trucării meciurilor, dar nu poate rezolva această problemă singur, informează fifa.com.

132 afișări
Imaginea articolului Director de securitate FIFA: Avem nevoie de ajutor pentru a lupta împotriva trucării meciurilor

Director de securitate FIFA: Avem nevoie de ajutor pentru a lupta împotriva trucării meciurilor

"Ceea ce a anunţat astăzi Europol este urmarea unei anchete îndelungate. Am spus foarte clar că trucarea şi manipularea meciurilor reprezintă o problemă globală, care nu va dispărea mâine. FIFA şi comunitatea fotbalului se implică în lupta pentru eliminarea acestei probleme, dar nu vom reuşi asta singuri. Trebuie întărită cooperarea între autorităţile judiciare şi organizaţiile sportive. Sunt necesare susţinerea structurilor de anchetă, a anchetelor în curs şi sancţiuni mai severe, deoarece în prezent riscurile sunt mici şi potenţialele câştiguri mari pentru cei care truchează meciuri", a spus Mutschke.

Potrivit AFP, poliţia ungară a anunţat, luni, că 50 de persoane sunt suspectate că au trucat 33 de meciuri de fotbal în Ungaria. "50 de persoane sunt suspectate în Ungaria că au manipulat rezultatele a 33 de meciuri de fotbal, în cadrul scandalului internaţional legat de 380 de partide", a declarat Bajan Nemeth, anchetator în cadrul Poliţiei, citat de agenţia MTI.

Investigaţia din Ungaria a dus la confiscarea a 320.000 de euro după 12 percheziţii şi la arestarea a trei fotbalişti şi patru arbitri.

O reţea criminală bănuită că a trucat 380 de meciuri de fotbal, între care partide din Liga Campionilor şi din preliminariile Cupei Mondiale, a fost desfiinţată, a anunţat, luni, Oficiul european de poliţie Europol.

"Este clar că este vorba de cea mai mare anchetă din toate timpurile privind presupuse meciuri trucate", a declarat directorul Europol, Rob Wainwright, într-o conferinţă de presă la Haga.

Wainwright a precizat că 425 de arbitri, conducători de cluburi şi jucători sunt bănuiţi că au participat la meciuri trucate.

Cele mai multe meciuri trucate s-au jucat în campionatele din Turcia, Germania şi Elveţia, a precizat Europol, subliniind că sunt vizate şi alte meciuri din alte campionate.

Europol a arătat în conferinţa de presă un meci între Argentina şi Bolivia, în care arbitrul ungur a acordat un penalti discutabil în favoarea Argentinei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici