Directorul Şcolii de Antrenori a FRF: Vom încerca să excludem obligativitatea bacalaureatului pentru cursurile de antrenori

Directorul Şcolii de Antrenori a FRF, Dan Apolzan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că va analiza împreună cu membrii comisiei tehnice posibilitatea excluderii obligativităţii absolvirii bacalaureatului pentru viitorii tehnicieni.

554 afișări
Imaginea articolului Directorul Şcolii de Antrenori a FRF: Vom încerca să excludem obligativitatea bacalaureatului pentru cursurile de antrenori

Directorul Şcolii de Antrenori a FRF: Vom încerca să excludem obligativitatea bacalaureatului pentru cursurile de antrenori (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"În ceea ce îl priveşte pe Mirel Rădoi, UEFA mi-a cerut doar să spun dacă este sau nu antrenor şi am transmis răspunsul. Cu el am vorbit atunci când a venit la mine şi mi-a spus că să nu mă supăr că se duce în Moldova şi i-am spus că nu mă supăr, că e dreptul lui. Ei au acest sistem prin care te acceptă şi fără bacalaureat. La noi asta e legea în România în clipa asta. Cazul Rădoi a ridicat destule probleme şi o să văd ce se întâmplă în viitor. Voi ridica problema în Comisia Tehnică şi vom vedea ce putem face. Deocamdată nu fac altc eva decât să respect regulamentul. Ca să obţii acel carnet de antrenor trebuie să colaborăm şi cu alte instituţii. El trebuie să ia acel carnet. În clipa asta eu cred că am putea să lucrăm pe acest aspect. În sensul să excludem această regulă a bacalaureatului. Să încercăm şi noi să coborâm nivelul să-i putem ajuta pe foştii jucători. Eu o să mă informez al mai multe ţări, prin relaţiile pe care le am cu directorii de la mai multe şcoli, să vedem care e procedura de înscriere la ei. În 2-3 săptămâni o să fac un sondaj, să vedem ce fac nemţii, ce fac spaniolii. Ce studii au cei care încep şcoala de fotbal. Oricum, cred că s-a mers prea departe în cazul Rădoi, până la urmă el a ales calea legală", a declarat Apolzan.

Oficialul FRF a precizat că, începând din 2016, tehnicienii care vor activa la Liga a II-a trebuie să deţină licenţă Pro: "Trebuie să mărim numărul de ore, la licenţa Pro de la 240 de ore se fac 360 de ore. Şi aceste ore sunt minimale. În plus, din 2016, licenţa Pro este obligatorie la Liga a II-a, pentru a creşte nivelul de pregătire şi la acest nivel".

Directorul sportiv al FC Steaua, Mirel Rădoi, va urma cursurile şcolii de antrenori din Republica Moldova, el precizând că nu a ales şcolarizarea în Italia, la Coverciano, pentru că i-ar fi ocupat mai mult timp.

Mirel Rădoi se găseşte în imposibilitatea de a urma cursurile şcolii de antrenori a FRF din cauza faptului că nu a promovat examenul de bacalaureat. El a preluat conducerea tehnică a echipei Steaua în vară, înlocuindu-l pe Constantin Gâlcă. Rădoi este la prima experienţă de antrenor, fiind prezentat de site-ul oficial al Stelei ca director sportiv, deoarece nu deţine licenţa Pro.

După ce a fost sancţionat de Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA cu interzicerea dreptului de a sta pe banca tehnică a campioanei României la meciurile din cupele europene, deoarece nu deţine licenţă de antrenor, Rădoi a primit interdicţie de a da indicaţii de pe banca de rezerve la meciurile din Liga I, în urma propunerii Comisiei Tehnice a FRF, aprobată de Comitetul Executiv al federaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici